НОВИНИ

Руски изтребител прихвана американски шпионски самолети над Черно море

руски изтребител прихвана американски шпионски самолети черно море
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
18:31, 17.08.2020
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Руски изтребител Су-27 прихвана три американски и британски разузнавателни самолета над Черно море, което е втори такъв инцидент близо до руските граници през изминалия ден, съобщи руското министерство на отбраната.

По-рано в понеделник беше съобщено, че изтребител Су-27SM е ескортирал разузнавателен самолет на ВВС на САЩ над Балтийско море.

"На 17 август 2020 г. устройство за контрол на руското въздушно пространство засече три въздушни цели, приближаващи се към руската държавна граница над неутралните води на Черно море. За идентифициране на въздушни цели и предотвратяване на нарушаването на руската държавна граница“ се задействал изтребител Су-27 от сили за въздушна отбрана на Южния военен окръг ", се казва в съобщението.

Екипажът на руския изтребител от безопасно разстояние определи въздушните цели като стратегически разузнавателен самолет на ВВС на САЩ RC-135, патрулен самолет на ВМС на САЩ R-8A Poseidon и разузнавателен самолет на Кралските ВВС R-1 Sentinel.

"След завой на чуждестранни военни самолети от държавната граница на Русия, руският изтребител се върна в базата. Целият полет на руския изтребител Су-27 се проведе строго в съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство," гласи изявлението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличават студентските стипендии, подготвят списък на общежитията за ремонт
Увеличават студентските стипендии, подготвят списък на общежитията за ремонт
Експерти и политици разделени по темата нова конституция
Експерти и политици разделени по темата нова конституция