НОВИНИ

Руснак със сериозна визитка подсили волейболния Левски

руснак сериозна визитка подсили волейболния левски
Снимка: ВК Левски (София)
bnt avatar logo
от БНТ
16:10, 06.06.2022
Чете се за: 04:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Волейболист с много сериозна визитка ще играе за мъжкия тим на Левски (София) от новия сезон в Националната волейболна лига.

Ръководството на "синия" клуб постигна споразумение с 34-годишния посрещач Игор Юдин, който има руско и австралийско гражданство.

От 2006 г. досега Юдин играе за различни отбори в най-силните европейски първенства – полското, руското и италианското, с кратко прекъсване за период в турския „Галатастарай”.

С Ястжембски Венгел два пъти е шампион на Полша през 2009 и 2010 година. Със Зенит (Казан) записва требъл през сезон 2017/2018 – печели титлата на Русия и трофеите в Шампионската лига и Световното клубно първенство.

От 2004 до 2013 г. Юдин е национал на Австралия. През 2007 г. с "кенгурутата" триумфира в азиатския шампионат, а 5 г. по-късно участва на олимпийския турнир в Лондон. От 2013 г. посрещачът има руско гражданство, като записва мачове и за "Сборная".

За последно Юдин игра за Висла (Бидгошч) в Полша, където се е установил със семейството си.

Пред официалния сайт на Левски, Юдин разказа как се е стигнало до трансфера му в столичния тим и какви са очакванията му.

"Контактът с клуба направи моят агент. Разговарях с Владо Николов и с него се разбрахме да дойда в София, за да се запозная с клуба и да мина медицински изследвания. За първи път пристигнах в България въобще. Останах 2 дни и впечатленията ми са много положителни. Удивен съм от залата, възстановителния център и цялостната организация в клуба. Хареса ми и София", започна волейболистът.

"Разбрахме се да подпиша за 1 година. Надявам се всичко да върви добре, да постигнем резултати и така да стигнем до продължаване на договора и съвместната си работа. Както казах, не бях идвал в България, но съм запознат с волейбола ви. В Полша играех заедно с Николай Иванов и Евгени Иванов и от тях ми е информацията", каза Юдин.

"Знам, че Левски е една от запазените марки на българския клубен волейбол. Затова поканата да играя за него ми прозвуча страхотно. А системата на работа в клуба и бъдещите му планове ме убедиха допълнително, че това е правилният следващ ход в моята кариера. Гонят се високи цели и постоянно вдигане на нивото. Моята роля в тази насока ще бъде със своя 18-годишен опит във волейбола да помогна в професионалното израстване на младите момчета. Да им давам съвети и да ги подкрепям, за да вървим нагоре. Нашата цел ще е да гоним финал в първенството. Вярвам, че ще направим силен отбор, който се бори докрай", сподели новото попълнение на Левски.

"Не мога да посоча конкретно някой момент, който смятам за връх в своята кариера. Вярвам, че има още какво да постигна. Ще се вложа изцяло в преследването на добри резултати с Левски. Ако се получи, значи съм си свършил работата. Евентуално спечелване на титлата пък ще бъде едно от най-големите достижения в професионалния ми път", категоричен е руснакът.

"Вярвам, че и публиката на „Левски” ще ни помогне сега, когато след края на пандемията феновете се върнаха по трибуните. Подкрепата оттам дава повече сили и увереност по пътя към нашите цели", завърши Игор Юдин.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До 5 юли се ограничава движението по част от пътя Девня - Суворово, вижте обходните маршрути
До 5 юли се ограничава движението по част от пътя Девня - Суворово, вижте обходните маршрути
Прокуратурата предлага мащабни промени в Наказателния кодекс
Прокуратурата предлага мащабни промени в Наказателния кодекс