НОВИНИ

Рутинна победа за Ювентус над последния в Серия "А"

рутинна победа ювентус последния серия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:53, 30.11.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Ювентус постигна очаквана победа над последния в класирането на Серия "А" - Салернитана, в двубой от 15-ия кръг на италианското първенство.

"Бианконерите" не впечатлиха с играта си, но все пак победиха селекцията на Стефано Колантуоно с 2:0 и добавиха важни три точки към актива си, в битката за топ 4 на Калчото.

"Старата госпожа" откри резултата на стадион "Ареки" в 21-ата минута. Двойно подаване между Дибала и Кулушевски изведе аржентинецът на стрелкова позиция и той реализира в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Вид Белек за 1:0.

Крайното 2:0 оформи появилият се като резерва Алваро Мората в 70-ата минута, който мушна топката между краката на Белек с удар от вратарското наказателно поле.

В добавеното време на срещата Ювентус можеше да направи преднината си в срещата класическа, след като получи правото да изпълни дузпа за нарушение срещу Алваро Мората. Зад топката застана Дибала, който се подхлъзна и прати топката далеч над очертанията на вратата.

Победата изкачи състава на Масимилиано Алегри на седмото място в таблицата с актив от 24 точки, докато Салернитана остава на дъното с 8 пункта от 15 срещи.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затопляне и повече слънце днес
Затопляне и повече слънце днес
Нефтохимик с трудна победа в Европа
Нефтохимик с трудна победа в Европа