НОВИНИ

Рьою Кобаяши ликува за втори път с Големия кристален глобус в Световната купа по ски скокове

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:19, 27.03.2022
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
рьою кобаяши ликува втория път големия кристален глобус световната купа ски скокове
Слушай новината

Японецът Рьою Кобаяши спечели за втори път в своята кариера Големия кристален глобус в Световната купа по ски скокове, въпреки че остана 8-и в днешния последен старт за сезона в Планица, Словения.

Спечелените точки обаче се оказаха напълно достатъчни за 25-годишния Кобаяши да запази първата позиция в генералното класиране, повтаряйки успеха си от сезон 2018/19.

Втори след двукратния олимпийски медалист в крайното подреждане остана германецът Карл Гайгер, който днес се нуждаеше единствено от победа и лошо представяне на японеца, за да се надява на триумф в генералното класиране. В крайна сметка обаче Гайгер финишира 16-ти и така трябваше да се задоволи с второто място в генералното класиране за втори път след сезон 2019/20.

Иначе надпреварата днес спечели олимпийският шампион на голямата шанца от Игрите в Пекин 2022 Мариус Линдвик, който по този начин се пребори и за третото място в крайното подреждане за Световната купа, изпреварвайки своя сънародник Халвор Егнер Гранеруд.

Българинът Владимир Зографски пък, за когото състезанията за Световната купа вече приключиха завършва сезона на 50-то място в класирането, като самоковецът регистрира най-добрия си резултат на състезанието в Бишофсхофен, когато завърши 12-ти.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Средно петима безработни се борят за едно работно място у нас
Средно петима безработни се борят за едно работно място у нас
Арестуваха с подкуп граничен полицай на Дунав мост при Русе
Арестуваха с подкуп граничен полицай на Дунав мост при Русе