НОВИНИ

"С БНТ 2 на училище" се връща в ефир

Видео уроците за 7. клас ще се излъчват в ефира на БНТ 2 всеки понеделник и вторник

bnt avatar logo
от БНТ
10:32, 06.10.2021
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

От понеделник, 4 октомври, „С БНТ 2 на училище“ подновява излъчването на видео уроци „На фокус VII клас“.

Поредицата включва уроци за произведения, теми, преразкази, пряка и непряка реч, правопис, задачи, уравнения и решения, с които подпомага седмокласниците за Националното външно оценяване по български език и литература и по математика.

БНТ 2 ще излъчва „На фокус VII клас“ в понеделник и вторник от 10.00 ч., с повторение от 15.00 ч. Учениците и родителите им, които са пропуснали уроците през седмицата, ще могат да ги гледат отново в събота и неделя от 8.00 ч. Понеделник и събота са дните за български език и литература, а вторник и неделя за математика.

Образователната програма „На фокус VII клас“ е част от кампанията „С БНТ на училище“, която стартира по инициатива и с подкрепата на Министерството на образованието и науката, в условията на въведеното извънредно положение в страната през март 2020 г. Тогава по БНТ 2 бяха излъчени 517 урока за учениците от 1-ви до 7-и клас по общообразователните учебни предмети и за учениците от 12-и клас за Държавния зрелостен изпит по български език и литература.

През миналата учебна година бяха реализирани и излъчени 180 урока - 120 по български език и литература и по математика за 7-и клас, а останалите 60 подпомогнаха зрелостниците за матурите в 12-и клас.

Образователната програма е подготвена от Министерството на образованието и науката и включва теми като: „Моделиране с изрази, линейни уравнения и неравенства“, „Трансформиращ преразказ“, „Сложно съчинено изречение“, „Линейни неравенства с едно неизвестно“, „Еднакви триъгълници. Питагорова теорема“, „Разлагане на многочлени на множители“. Това са част от уроците, които ще предоставят възможност всички деца от 7-и клас да имат равен достъп до образование.

Видеоуроците от инициативата „С БНТ 2 на училище“ са достъпни и на официалната страница на БНТ - С БНТ на училище: На фокус 7. клас

Програмата на видео уроците може да следите и във Viber общността „С БНТ на училище“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цвети Пиронкова няма да играе повече през 2021 година
Цвети Пиронкова няма да играе повече през 2021 година
Откриха тяло на мъж във водоем край Сливен, задържан е синът му
Откриха тяло на мъж във водоем край Сливен, задържан е синът му