НОВИНИ

С човек по-малко Нидерландия стигна до равенство срещу Унгария

Капитанът на "лалетата" Върджил Ван Дайк бе изгонен, но Дензел Дъмфрис заслужи точка на тима си.

Милен Костов
от Милен Костов
23:41, 11.10.2024
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Дензел Дъмфрис
Снимка: БТА
Слушай новината

Срещата между Унгария и Нидерландия от третия кръг на Лига А в Лигата на нациите завърши при резултат 1:1. Роланд Шалай бе точен за унгарците, преди Дензел Дъмфрис да изравни.

Първото по-опасно положение в двубоя на стадион "Пушкаш Арена" в Будапеща бе на сметката на домакините. Роланд Шалай засече центриране от корнер в наказателното поле, но плътният му шут се отби от дясната греда.

Унгарският футболист все пак записа името си сред голмайсторите в 32-ата минута. Нападателят засече от воле центриране във вратарското поле на Ласло Наги.

"Лалетата" имаха добра възможност да изравнят резултата, след като получиха правото да изпълнят непряк свободен удар в наказателното поле. Съдията санкционира Доминик Собослай, който докосна два пъти топката при изпълнение на удар от вратата. Ударът на Коуди Гакпо обаче бе спасен от Денеш Дибус.

След паузата футболистите на Роналд Куман останаха с човек по-малко на терена. Върджил Ван Дайк получи два жълти картона в рамките на 3 минути и бе изгонен в 79-ата минута.

Това обаче не попречи на холандците да изравнят резултата. Дензъл Дъмфрис засече с глава центриране от фаул на Коуди Гакпо.

Нидерландия остава на втората позиция в класирането на група 3 с актив от 5 пункта. Унгария също запазва третото си място в подреждането с 2 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Италия разследват неоторизиран достъп до банковите сметки на Джорджа Мелони и други политици
В Италия разследват неоторизиран достъп до банковите сметки на Джорджа Мелони и други политици