НОВИНИ

С гол на Станислав Иванов Арда Кърджали победи Локомотив Сф

Арда Кърджали постигна девета победа от началото на сезона във футболната Първа лига.

гол станислав иванов арда кърджали победи локомотив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:50, 09.12.2023
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Арда Кърджали постигна девета победа от началото на сезона във футболната Първа лига, след като надигра като гост Локомотив Сф с минималното 1:0 в среща от 20-ия кръг. Единственото попадение в мача реализира Станислав Иванов в 84-ата минута. Така Арда вече има актив от 31 точки, с което заема 7-мо място с 31 точки, а Локомотив е 13-ти с 19 пункта.

Арда създаде отлична възможност за гол още в 6-ата минута, но последователно Тонислав Йорданов и Умар Сако не успяха да преодолеят Александър Любенов. Четири минути по-късно и Станислав Иванов пропиля чиста възможност.

В 14-ата минута Лъчезар Котев успя да прати топката в мрежата на домакините, но попадението бе отменено поради засада.

Пет минути след това удар на Станислав Иванов се отби от напречната греда. Проверката с ВАР показа, че топката не е преминала голлинията с целия си обем.

Второто полувреме започна динамично и двата отбора създадоха добри моменти. В 49-ата минута Станислав Иванов отправи удар от движение, който бе отразен от Любенов. Секунди по-късно Карлос Франса отклони технично центриране на Ивайло Найденов, но топката премина покрай десния стълб на вратата пазена от Анатоли Господинов. Малко след това Валентин Николов от непосредствена близост стреля в тялото на стража.

В 62-ата минута Станислав Иванов отклони с пета във вратата на Локо подаване на Тонислав Йорданов, но отново след справка с ВАР резултата остана непроменен.

В 73-ата минута Владимир Вълков отсъди дузпа за домакините, след като Карлос Франса падна след единоборство с Илия Юруков в наказателното поле. Отново намесата на ВАР промени решението на съдията и футболистите на Локо останаха разочаровани.

Три минути по-късно трети гол на гостите бе отменен. Тунгара центрира в наказателното поле, а Окезие с глава прати топката в напречната греда, но при добавката Бурокв се разписа. Проверката с ВАР показа, че националът е изблъскал с ръце Кардосо.

Арда все пак стигна до гол в 84-ата минута, когато Преслав Боруков проби отляво и центрира към вратарското поле. Там Александър Любенов не се намеси добре и изби топката в краката на Станислав Иванов, който отблизо се разписа.

В заключителните минути и двата тима пропиляха по едно положение. Резервата за Локомотив София Калоян Кръстев уцели дясната греда, а Радослав Цонев от чиста позиция прати топката във вратаря.

"Заслужено спечелихме трите точки. Имахме много ситуации, греди, преследваше ни голям малшанс, но накрая късметът ми се усмихна и успях да отбележа. Когато победиш, дори и в приятелски мач, това ти дава самочувствие. Това е много важно за нашия отбор. Надявам се да продължим с победите", коментира голмайсторът за Арда Станислав Иванов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лувърът повишава цената на входния билет
Лувърът повишава цената на входния билет
Трима души загинаха при пожар в болница край Рим, 200 паценти са евакуирани
Трима души загинаха при пожар в болница край Рим, 200 паценти са евакуирани