НОВИНИ

С още 8 се увеличиха реанимационните легла за лечение на коронавирус в Русе

увеличиха реанимационните легла лечение коронавирус русе
bnt avatar logo
от БНТ
19:49, 01.04.2021
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Университетска болница "Канев" в Русе увеличи с още осем реанимационните си легла за лечение на пациенти с COVID-19. Това стана ясно при посещението на здравния министър проф. Костадин Ангелов и срещата му с ръководителите на здравни заведения в региона. Така общият им брой в региона стана 515, като 464 от тях са за неинтензивно лечение.

Към момента свободните легла в областта са 117, което е 25% от предвидения капацитет. Почти напълно са заети интензивните легла - от 51 само 2 са свободни.

Днес бяха регистрирани нови 152 случая на COVID-19 и 57 излекувани. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 11074, а преболедувалите 8386. Активните случаи са 2079.

От Центъра за спешна медицинска помощ казаха, че средно на денонощие получават по 90 повиквания, като около 50 от тях са за коронавирус.

Проф. Ангелов прогнозира, че ситуацията ще се подобри през следващите няколко седмици, благодарение на увеличаващия се брой ваксинирани българи.

Доставките на "Ремдесевир" също бяха обсъдени. До края на април се очаква доставка на големи количества ваксини – близо 700 000 дози. Половината ще са РНК ваксини.

Текст: Даниела Василева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Млад шофьор удари майка с количка на пешеходна в Пловдив
Млад шофьор удари майка с количка на пешеходна в Пловдив
10 души са задържани за рекет, изнудване и побои
10 души са задържани за рекет, изнудване и побои