Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

С тържествена церемония бе отбелязан 65-годишният юбилей на Български спортен тотализатор

от БНТ
16:51, 13.05.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
тържествена церемония отбелязан годишният юбилей български спортен тотализатор
Слушай новината

Официално събитие по повод 65-годишния юбилей на Български спортен тотализатор събра на едно място олимпийски, европейски, световни шампиони, бивши и настоящи треньори.

С присъствието си уважение към институцията засвидетелстваха представители на Министерски съвет, депутати от различни парламентарни групи, деятели от спортните федерации и много знаменитости.

По време на откриването на празника, изпълнителният директор на Български спортен тотализатор – Александър Тодоров, заяви, че основните цели на новото ръководство се изразяват в присъединяването на държавното предприятие към групата лотарии, организиращи лотарийната игра „Евроджакпот”, инициирането на промени в Закона за хазарта, както и значително увеличаване на броя на тото пунктовете.

„Живеем във времена на реформи, които изискват експерти, твърд характер, отговорност и морални хора. Сега, повече от всякога, Българският спортен тотализатор трябва да бъде силен – на такава институция ѝ отива да бъде лидер на пазара“, поясни Тодоров.

Водещи на тържественото мероприятие бяха лицата на Спорт ТОТО – Деян Славчев – Део и Марина Кискинова.

Министърът на младежта и спорта – Радостин Василев, подчерта, че „тази година ще бъде годината на реформите“. В речта си той отбеляза, че предстои да бъдат направени редица модернизации, благодарение на които се цели увеличаване печалбата на дружеството, така необходима за подпомагането на българския спорт и култура.

Гостите на церемонията връчиха на ръководството на държавния хазартен оператор плакети, поздравителни адреси и тематични подаръци.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Специално за "Светът и ние": Руският карикатурист Йолкин, автор на най-известните образи на Путин
Специално за "Светът и ние": Руският карикатурист Йолкин, автор на най-известните образи на Путин
Витоша (Бистрица) и Локомотив (Пловдив) ще спорят във финала на държавното първенство за ветерани
Витоша (Бистрица) и Локомотив (Пловдив) ще спорят във финала на държавното първенство за ветерани