НОВИНИ

Сабльорките ни спечелиха клубния шампионат по фехтовка в Италия

сабльорките спечелиха клубния шампионат фехтовка италия
Снимка: БФ Фехтовка
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФ Фехтовка
07:59, 08.10.2023
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Олга Храмова, Йоана Илиева, Белослава Иванова и Емма Нейкова стартираха отлично сезон 2023/24, като спечелиха първо място на сабя в клубния шампионат по фехтовка в Каляри, Италия.

В конкуренцията на 10 тима от 7 държави българките показаха отлична игра, демонстрираха самочувствие и заслужено стигнаха до златните медали.

В групите Храмова, Илиева, Иванова и Нейкова записаха поражение от Клуб дел Есгрима ел Осо (Испания) с 40:45 и победа срещу Страсбург (Франция).

В четвъртфиналите нашите момичета се наложиха с 45:23 над Рипоста Букурещ (Румъния), а след това в полуфиналите сабльорките ни победиха Фиаме Джиали (Италия) с 45:40.

На финала българският тим взе реванш от състава на Есгрима ел Осо (Испания) за загубата си в групите и триумфира в надпреварата след 45:37 туша.

Титлата в Каляри е отлично начало на сезон 2023/24, в който предстоят квалификации за Олимпийските игри в Париж 2024. До пролетта отборът ни трябва да натрупа още опит и самочувствие, за да спечели мечтаната квота за олимпиадата.

В надпреварата на шпага при мъжете българите се класираха на 11-о място от 13 участници. В групите Йордан Гълъбов, Рахим Рашайда, Светлозар Искров и Александър Костадинов отстъпиха на Фиаме Оро (Италия) с 30:45 и пред Це Гаумо (Белгия) с 35:45. В елиминациите шпажистите ни загубиха от Сен Гратиен (Франция) с 33:45 и така завършиха турнира на 11-о място.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ирландия срази Шотландия и оформи мегасблъсък срещу Нова Зеландия на четвъртфиналите на световното по ръгби
Ирландия срази Шотландия и оформи мегасблъсък срещу Нова Зеландия на четвъртфиналите на световното по ръгби
ДПС осъжда терора на Хамас срещу Израел
ДПС осъжда терора на Хамас срещу Израел