НОВИНИ

Съдът остави в ареста Габриела Славова, обвинена в убийството на Пейо Пеев

Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:17, 23.04.2024
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Софийският градски съд не промени мярката за неотклонение на Габриела Славова-Пеева, обвинена в убийството на Пейо Пеев на 18 януари. Днес обвиняемата не се яви в съда. Решението подлежи на обжалване в тридневен срок.

Габриела Славова-Пеева бе отправила иск за изменение на мярката ѝ от "задържане под стража" на по-лека. Защитниците ѝ посочиха, че не са налице всички обстоятелства, предполагащи най-тежката мярка за отклонение. Също така допълниха, че жената е с влошено физическо и психично състояние. Тъй като тя е имала вече изградена връзка с децата си, раздялата ѝ с тях би могла да доведе до неин психически срив според защитниците.

Съдът посочи, че е налице висока степен на обществена опасност. Също така от приложените по делото документи става ясно, че децата се чувстват добре при социалните служители, както и че изградената емоционална връзка не е достатъчно основание за изменение на мярката на жената. Според съда здравословното състояние на Габриела Славова-Пеева не налага промяна на мярката ѝ за неотклонение.

Към настоящия момент не се разколебава първоначалното предположение, че Габриела е съпричастна към извършването на убийството. Разбира се разследването продължава, заяви прокурор Виолета Желева.

По време на заседанието присъства и бившият депутат Велико Минков, за когото се твърди, че е баща на едно от децата на Пеева. Пред журналисти той каза, че вече е виждал детето, за което предявява бащинство, като посочи, че се полагат много добри грижи за него.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Еван Ндика получи зелена светлина да поднови тренировки с Рома
Еван Ндика получи зелена светлина да поднови тренировки с Рома
Златислава Чуканова спечели още един медал за България от еврошампионата по бокс в Сърбия
Златислава Чуканова спечели още един медал за България от еврошампионата по бокс в Сърбия