НОВИНИ

Съдът остави в ареста обвиняем за убийство в Русе

съдът остави ареста обвиняем убийство русе
bnt avatar logo
от БНТ
17:37, 07.06.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Русенският окръжен съд остави в ареста Гарабед Веринян. 49-годишният бивш джудист е обвинен, че на 11 януари тази година заедно с Михаил Михов отвлича и убива собственичката на верига аптеки в крайдунавския град Еранухи Пехливанян. Двамата задигат от 57-годишната жена 65 000 лева, но уплашени, че ще ги разпознае, отнемат живота и ѝ захвърлят тялото ѝ в река Русенски Лом.

Обвиняемият счита, че след 5 месеца в ареста е доказал, че няма намерение да се укрива от правосъдието. Той и адвокатът му Тервел Раев припомниха и неговата версия за случилото се, като заявиха пред съда, че той не е участвал пряко в убийството и в грабежа, а е бил заставен и заплашен от Михов да му съдейства. Затова и бе поискано Веринян да бъде пуснат под домашен арест.

Окръжният съдия Юлиян Стаменов окачестви искането му за промяна на мярката като неоснователно. Магистратът отчете, че сред множеството вече дадени показания и направени експертизи липсват доказателства за невинността на Гарабед Веринян, като съществува и възможност той да извърши друго престъпление или да се укрие.

Затова и беше потвърдена постоянната му мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Постановеното може да се обжалва в 3-дневен срок в Апелативния съд във Велико Търново.

Окръжният прокурор Георги Георгиев потвърди, че има достатъчно доказателства за участието на Веринян в трите престъпления, за които е обвинен – отвличане, грабеж и убийство на Еранухи Пехливанян.

Той уточни, че досъдебното производство е на финален етап, като предстои до няколко месеца да бъдат завършени допълнителните експертизи и да бъде внесен обвинителният акт.

Автор: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха мъртъв изчезнал бизнесмен от Черноморец
Откриха мъртъв изчезнал бизнесмен от Черноморец
Ема Радукану се контузи в Нотингам и е под въпрос за Уимбълдън
Ема Радукану се контузи в Нотингам и е под въпрос за Уимбълдън