НОВИНИ

Съдът отказа по-лека мярка на мъж, пребил 4-годишно дете до смърт

съдът отказа лека мярка мъж пребил годишно дете смърт
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:13, 28.06.2023
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Окръжният съд в Хасково не уважи искането на обвинения за убийството на четиригодишния си доведен син 47-годишен Генджабай Мехмед, за изменение на взетата спрямо него мярка за неотклонение "задържане под стража".

4-годишно дете е пребито до смърт от пастрока си в Хасково

Магистратите потвърдиха извода от първоначалното вземане на мярката за неотклонение - че Генджабай Мехмед е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Според събраните към момента доказателства, показанията на разпитаните свидетели, протоколите за оглед и от направената експертна справка, се установява, че причината за смъртта на детето са множество травми. Многобройните удари сочат за умисъл в действията на обвиняемия, както и за нанесения побой над свидетелката - майка на починалото дете, бе посочено по време на заседанието днес.

Според магистратите е налице и втората предпоставка да не бъде уважено искането за промяна на мярката за неотклонение, а именно завишена опасност обвиняемият да се укрие.

Съдът определи и срок от 2 месеца, в който следващо искане за изменение на така определената мярка за неотклонение "задържане под стража" би било недопустимо.

47-годишният Генджабай Мехмед от град Чирпан бе задържан на 24 декември 2022 г. Сигнал за извършеното престъпление в Хасково бе получен в Районно управление в 3.15 ч. от дежурен педиатър за това, че в "Спешно отделение" в болницата в областния център е докарано починало дете. Пристигналите на място полицейски екипи установяват следи от насилие по тялото на детето. В хода на разследването бе установено, че на момченцето е бил нанесен побой, вследствие на който то е получило несъвместими с живота травми и е починало.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кубрат Пулев преговаря за мач в САЩ
Кубрат Пулев преговаря за мач в САЩ
В Кипър пускат облъчени комари в околната среда, за да намалят популацията им
В Кипър пускат облъчени комари в околната среда, за да намалят популацията им