НОВИНИ

Съдът отказа по-лека мярка на прокурорския син Васил Михайлов от Перник

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
11:55, 10.04.2023 (обновена)
Чете се за: 03:07 мин.
У нас
Слушай новината

Прокурорският син Васил Михайлов, известен още като пернишкия бияч, отново поиска по-лека мярка - домашен арест. Съдът обаче отхвърли молбата му с мотива, че обвиняемият се е сбил със задържан, когато е пускан от ареста на 27 октомври м.г. Това е второ разпоредително дело в Районния съд, защото се наложи смяна на съдията. Васил Михайлов е обвинен в 8 престъпления.

Причината за второто разпоредително дело е, че предишният съдия замина на стаж в съда в Страсбург и затова се наложи да има нов съдия и той наново да се запознава с делото. Прокурорският син от Перник е обвинен в закана за убийство, три средни телесни повреди, две леки телесни повреди и две за хулиганство. Срещу него има и още две разследвания - в София и Бургас.

Защитата на Васил Михайлов днес отново поиска по-лека мярка - "домашен арест", за да може да е с близките си, но от прокуратурата припомниха, че още при пускането си през октомври м.г. Михайлов се е сбил с Денис Томов, часове преди да бъде отведен под домашен арест в Перник.

"Цитира се някаква справка за инцидент, без да е проучено, че инцидентът е провокиран от Денис, а не от подзащитния ми.

- Е, все някой го провокира вашия?

- Какво сега, ми да. Нали знаете и вие го провокирахте да наговори глупости", каза Велин Велинов, адвокат.

Sнимки: БТА

"Делото се отложи, защото на днешния етап бе проведено ново разпоредително заседание, поради това, че в делото встъпи определеният резервен съдия, а на следващото съдебно заседание на 9 май ще започне разпита на свидетелите", коментира Георги Иванов, прокурор.

На следващото заседание през месец май ще бъдат призовани четирима свидетели, независимо от това, че се отказаха от претенциите си към Михайлов. Повечето частни обвинители по делото се отказаха от претенциите си и не искат да вземат участие в процеса, но все пак ще бъдат призовани като свидетели.

От 11 пострадали само трима искат да са частни обвинители - Никълъс Тодоров, Белослава Иванова и бившият футболист Румен Андонов. Те поискаха 40 000 лева като обезщетение, но съдът не допусна тези граждански искове, защото това ще затрудни хода на процеса.

Вижте повече в прякото включване на Карина Караньотова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лука Дончич успокои, че не смята да си тръгва от Далас Маверикс
Лука Дончич успокои, че не смята да си тръгва от Далас Маверикс
Алекс Баена е пуснал жалба срещу Феде Валверде в полицията заради нападение
Алекс Баена е пуснал жалба срещу Феде Валверде в полицията заради нападение