НОВИНИ

Съдът: Викторио Александров не е хладнокръвен убиец

Според съдебния състав прострелването в слепоочието на малката Никол не характеризирало Викторио като хладнокръвен убиец

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
19:53, 20.05.2021
53220
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
викторио александров призна виновен всички обвинения
Слушай новината

24-и състав на Софийския градски съд публикува мотивите за присъдата на Викторио Александров, който уби приятелката си Дарина и едногодишната си дъщеря Никол.

Съдия Иван Колев пише, че Викторио Александров, който през октомври 2018 г. застреля приятелката си Дарина и едногодишната им дъщеричка Никол, е личност с ресурс, който може да бъде добра изходна позиция за неговата корекция, поправяне и разгръщане в обществото. Според съдебния състав прострелването в слепоочието на малката Никол не характеризирало Викторио като хладнокръвен убиец. Съдия Коев пише още, че извършеното от Викторио не било изключително тежко престъпление, за да получи доживотен затвор. За двойното убийство Викторио беше осъден на 20 години затвор.

Съдебният състав (двама съдии и трима съдебни заседатели) единодушно определи присъдата и днес в мотивите си е записал още, че не може да се твърди, че Викторио нямало да се превъзпита до края на дните си. Затова и не бивало да се наказва с доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, които заместват смъртното наказание. Съдебният състав е приел, че има много обстоятелства, които смекчават обществената опасност на Викторио. Той имал чисто съдебно минало и не бил личност с престъпни навици.

При определяне на наказанието съдът е взел предвид и психическото му здраве, самопризнанието и изказаното съжаление.

На 29 октомври 2018 година Викторио Александров първо с два куршума в главата убива Дарина. Взима едногодишната си дъщеря Никол, с която повече от осем часа обикаля София. В късните вечерни часове в пристройка край София прострелва в слепоочието малкото дете.

Пълните мотиви на съда може да видите ТУК.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДАНС назначи вътрешна проверка заради твърдения за подслушвани политици
ДАНС назначи вътрешна проверка заради твърдения за подслушвани политици
Обновиха "Слънчевата зала" в НИМ, блесна нов експонат
Обновиха "Слънчевата зала" в НИМ, блесна нов експонат