НОВИНИ

Съдилищата в Пловдив се връщат към нормален режим на работа от 14 май

съдилищата пловдив връщат нормален режим работа
bnt avatar logo
от БНТ
18:42, 13.05.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Със заповед на председателя на Апелативен съд – Пловдив Магдалина Иванова, от утре влизат в сила мерки за постепенно нормализиране работата на съда в положение на продължаваща опасност от заразяване с коронавирусна инфекция.

Предвижда се и възстановяване на работата на всички служби на Апелативен съд – Пловдив, Окръжен съд – Пловдив и Районен съд – Пловдив, на Информационния център, на Адвокатската стая в Съдебната палата и банковия офис.

Работното време на службите и в трите съдилища в Пловдив с граждани и адвокати е от 09.00 ч. до 12.00 ч. и от 14.00 ч. до 17.00 ч., като на всеки кръгъл час, за 10 минути, ще се извършва проветряване и дезинфекция на помещения без присъствие на служители, адвокати и граждани.

Достъп до сградата на съда ще имат участници в насрочени за деня дела, както и лица, които посещават службите в трите съдилища. Ограничението се налага до отпадане на опасността от заразяване с коронавирусната инфекция.

Посетителите ще се допускат в Съдебната палата след задължителна дезинфекция и термометричен контрол на нейните входове. В сградата на съда ще се допускат само лица, които носят лични предпазни средства – маски или шлемове.

Участниците в насрочените за деня съдебни процеси в трите съдилища ще се допускат в сградата не по-рано от 10 минути преди началото на конкретното дело, а останалите ще изчакват реда си отвън.

В помещенията на различните служби ще се допускат само толкова броя лица между които може да бъде осигурена дистанция от мин 1,5 м. Останалите ще изчакват реда си отвън, а при невъзможност за осигуряване на посочената дистанция, извън сградата на съда.

Автор: Деница Торньова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Булдозер подравнява пясъка от незаконно издигната дига на плажа в Каварна
Булдозер подравнява пясъка от незаконно издигната дига на плажа в Каварна
Туристическият бранш не подкрепя задължителната карантина между държавите от ЕС
Туристическият бранш не подкрепя задължителната карантина между държавите от ЕС