НОВИНИ

Сакраменто Кингс се справи при гостуването си на Чикаго Булс в НБА

В отсъствието на българина Александър Везенков, който продължава да бъде с травма в десния глезен, Кингс се наложиха над "биковете" със 123:115

сакраменто кингс справи гостуването чикаго булс нба
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
08:43, 04.02.2024
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Сакраменто Кингс победи със 123:115 като гост Чикаго Булс в двубой от редовния сезон на Националната баскетболна асоциацията (НБА).

При визитата си на "биковете" Кингс отново не можеха да разчитат на българинът в редиците си Александър Везенков, който продължава да лекува травма в десния си глезен, която го оставя извън паркета във вече шеста поредна среща.

В "Юнайтед Център" в Мями пък неговите съотборници изиграха едно много силно първо полувреме, след което имаха преднина от 71:52 и въпреки опитите на домакините да се върнат в битката след почивката "кралете" удържаха, за да стигнат до шестия си успех в последните седем двубоя от редовния сезон на НБА.

Ди′Арън Фокс блесна за победителите от Сакраменто с 41 точки, а с "трипъл-дабъл" завърши Домантас Сабонис - 13 точки, 14 борби и 10 асистенции.

За Чикаго Булс Коби Уайт реализира 26 пункта, докато Никола Вучевич оформи "дабъл-дабъл", записвайки 24 точки и 12 борби.

В класирането Сакраменто Кингс заема 5-ото място в Западната конференция с баланс 29-19. В същото време Чикаго Булс са 9-и на Изток с показатели 23-27.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германия се готви за нови масови протести срещу крайната десница
Германия се готви за нови масови протести срещу крайната десница
Ръст на жалбите за нелоялни търговци в Русе
Ръст на жалбите за нелоялни търговци в Русе