НОВИНИ

Сълзотворен газ беляза празненствата в Париж след успеха на ПСЖ

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:24, 19.08.2020
Чете се за: 00:58 мин.
Футбол
сълзотворен газ беляза празненствата париж успеха псж

Феновете на парижани, опиянени от големия успех, забравиха да спазват каквито и да било социални мерки и се наложи полицията да се намеси.

Според "Дейли Мейл" запалянковците са подходили доста неразумно, имайки предвид сложната ситуация с коронавируса, обхванала целия свят.

От френския "Екип" пък описаха изминалата нощ във френската столица като "магическа". Хиляди фенове на ПСЖ се струпаха в близост до стадион "Парк Де Пренс", а на Шан-з-Елизе гледката е наподобявала тази през 2018 година, когато Франция стана Световен шампион.

От френското издание допълват, че дори пред хотела на парижани в Лисабон, се е събрала празнуваща група от техни фенове, пропътували разстоянието от френската до португалската столица.

Като цяло отзвука във френските медии беше изключително широк след постижението на Пари Сен Жармен. Повечето издания акцентират върху факта, че за пръв път тима от столицата достига до мача за трофея в ШЛ, описвайки го като сбъднат сън.

Няма как да бъдат избегнати сравненията с Марсилия и Монако, които са единствените два френски тима стигали до битката за ценното отличие.

През 1993 година, тимът от лазурния бряг вдига трофея след минимален успех над Милан, а през 2004 тима от княжеството губи с 0:3 от Порто на Жозе Моуриньо.

Не е пренебрегнат и образът на катарския милиардер Насер Ал-Хелаифи, който закупи ПСЖ през 2011 година. Изданията пишат за това как неговата цел е била да осигури икономическа стабилност на тима и неговото първоначално желание е било неговия отбор просто да играе в турнира на богатите.

Всички обаче много добре знаем, че от няколко сезона насам, именно Купата с ушите е голямата цел пред парижани и те са вече само на крачка от постигането и.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Братът на изчезналия Янек Миланов призова Гешев да се запознае лично със случая
Братът на изчезналия Янек Миланов призова Гешев да се запознае лично със случая
Златомир Загорчич: Йомов има голямо бъдеще в ЦСКА
Златомир Загорчич: Йомов има голямо бъдеще в ЦСКА