НОВИНИ

Сълзотворен газ и арести на протестите в Париж

сълзотворен газ арести протестите париж
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:12, 12.09.2020
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Над 130 души са арестувани при протестите на "жълтите жилетки" в събота преди обед във френската столица Париж. Специални сили на полицията и жандармерията използваха и сълзотворен газ срещу демонстрантите в западната част на Париж.

Във френската столица се провеждат две демонстрации като част от Националния ден на протеста на "жълтите жилетки", които се събраха на площад Ваграм, откъдето трябваше да започне шествие. Група радикални демонстранти, обаче, се опитаха да напуснат площада в обратна на планираното шествие посока - към Шанз-Елизе, където демонстрациите са забранени.

За да не позволи неразрешения протест, голяма група от полицаи - около 100 души, веднага използва сълзотворен газ.

Като част от превантивните мерки срещу ескалация на напрежението на площада, полицията арестува над 130 души, някои от които с оръжие. Полицията използва сълзотворен газ. Агресивни демонстранти замерят полицията с камъни и палят кофите за боклук.

Втората демонстрация, която се провежда по същото време, преминава спокойно. На нея протестиращите настояват за по-високи заплати, прекратяване на масовите съкращения в предприятията, и по-висок жизнен стандарт като цяло.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Китай забрани вноса на свинско месо и продукти от Германия
Китай забрани вноса на свинско месо и продукти от Германия
Кметът на Асеновград: Категорично няма да се строи на стадион "Шипка"
Кметът на Асеновград: Категорично няма да се строи на стадион "Шипка"