НОВИНИ

Сапарева баня привлича туристи с минерални извори и чист въздух

bnt avatar logo
от БНТ
12:17, 07.09.2020
6836
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Сапарева баня се оказва една от предпочитаните дестинации у нас за трите почивни дни. Освен къщите за гости, в курорта има и няколко хотела. Цените започват от 40 лева за нощувка и достигат до 200 лева, в най-луксозните хотели. Легловата база в курорта е запълнена предимно от български туристи.

На 70 км от столицата Сапарева баня привлича туристите с многото си минерални извори, чистия планински въздух и близостта до Седемте Рилски езера.

"Близо е до София, минералната вода е много полезна, природата е хубава, близо сме до планината. Много е красиво тук, чисто, просторно", споделя Диана Маноилова, турист.

Къщите за гости в планинското градче се наемат за по-големи групи и семейни събирания. В момента заетостта е около 70%.

Елена Георгиева, собственик на къща за гости: Имаме много красиви места в Сапарева баня, които си заслужава да се видят. Една от най-важните ни е гейзерът с минерална вода, която е 103 градуса, една от най-топлите в Европа, която е много лечебна вода. Цяла Сапарева баня е пълна за този уикенд.

Стаите в хотелите са резервирани отдавна и няма свободни места за почивните дни, гостите са предимно българи.

Радостина Стоимирова, управител на хотел: Особено след пандемията има спад на гостите чужденци. Ние отворихме на 5 юни хотела, след тримесечно прекъсване. Юни беше доста слаб, но за радост си спечелихме доверието в нашите гости, ние се радваме на много редовни такива. И вече август беше един доста добър месец.

И в хотелите, и в къщите за гости, се спазват всички противоепидемични мерки. Помещенията се дезинфекцират по няколко пъти на ден, персоналът работи с предпазни средства, а за туристите са осигурени дезинфектанти.

Автори: Сл. Илиев, Д. Малинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 200 арестувани по време на протест в Минск
Близо 200 арестувани по време на протест в Минск
Милуоки се спаси срещу Маями след продължения, Лейкърс изравни на Хюстън
Милуоки се спаси срещу Маями след продължения, Лейкърс изравни на Хюстън