НОВИНИ

Сър Джим Ратклиф придоби 25% от акциите в Манчестър Юнайтед

Сделката между основателя на компанията ИНЕОС и собствениците на "червените дяволи" Джоел и Аврам Глейзър беше обявена по-рано днес, като Ратклиф и неговият екип ще отговарят за всички аспекти на спортно-техническите дейности в отбора, както и академиите на мъжкия и женския футбол

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:07, 24.12.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
сър джим ратклиф придоби акциите манчестър юнайтед
Слушай новината

Сър Джим Ратклиф официално вече е част от клубното ръководство на Манчестър Юнайтед, обявиха "червените дяволи" преди броени минути на своя сайт.

Основателят и изпълнителен директор на компанията ИНЕОС водеше дълги преговори с настоящите собственици на 20-кратните шампиони, но в крайна сметка двете страни са постигнали договорка Ратклиф да придобие 25% от акциите на Юнайтед.

В официалното си становище от клуба потвърждават, че новият инвеститор в Манчестър Юнайтед ще отговаря за футболните операции, което включва и правото за взимане на решения относно играчите и мениджъра.

В първото си изявление като част от ръководството на "червените дяволи" Джим Ратклиф обяви, че ще работи за това да върне тима "обратно там, където му е мястото".

"Като човек израснал тук и дългогодишен привърженик на отбора съм радостен, че постигнахме договорка с борда на Манчестър Юнайтед ние да поемем отговорността за футболните операции в клуба. Въпреки че търговският успех на клуба гарантира, че винаги е имало налични средства за спечелване на трофеи на най-високо ниво, потенциалът не беше разгърнат в последно време", заяви Джим Ратклиф.

"Тук сме в дългосрочен план и осъзнаваме, че предстоят много предизвикателства и упорита работа, към които ще подходим стриктно, професионализъм и страст. Всички искаме да видим Юнайтед обратно там, където му е мястото, на самия връх на английския, европейския и световния футбол", допълни той.

Сър Джим Ратклиф пристига в Манчестър Юнайтед малко повече от година, след като собствениците на клуба Джоел и Аврам Глейзър обявиха намеренията си да започнат преговори за продажба на "червените дяволи". В крайна сметка до подобен развой не се стигна, тъй като не бе постигната договорка нито с Ратклиф, нито с катарския шейх Ясим бин Хамад ал Тани. Все пак английският бизнесмен завърши успешно разговорите за придобиването на една четвърт от акциите на "червените дяволи", които бяха закупени от фамилия Глейзър през 2005-а година за сумата 790 милиона паунда (1,3 млрд. долара).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът на Бъдни вечер: Да приберем егото и да се обединим около християнските ценности
Премиерът на Бъдни вечер: Да приберем егото и да се обединим около християнските ценности
Митрополит Антоний води богослужението за Бъдни вечер в храм "Св. Александър Невски"
Митрополит Антоний води богослужението за Бъдни вечер в храм "Св. Александър Невски"