НОВИНИ

Сър Камерън Макинтош: Театрите могат да останат затворени до 2021 г.

сър камерън макинтош театрите останат затворени 2021
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:12, 04.05.2020
Чете се за: 00:48 мин.
Още

Уважаваният театрален продуцент сър Камерън Макинтош заяви в интервю за Би Би Си, че театрите на Уест Енд и Бродуей вероятно няма да могат да поставят мюзикъли до началото на следващата година.

Макинтош каза, че според него не е възможно театрите да планират бъдещето си, докато социалното дистанциране е налице.

"Искаме публиката да се чувства в безопасност и искаме актьорите да се чувстват в безопасност", сподели той.

Театрите в много страни са затворени за неопределено време заради пандемията от коронавирус. Във Великобритания всички изпълнения на Уест Енд са отменени поне до 31 май.

Сър Камерън Макинтош е собственик на театър и театрален продуцент, който е поставял мюзикъли като "Котките", "Клетниците" и "Фантомът на операта".

Неговите препоръки са в синхрон с призивите на други професионалисти от театралната сфера за спешни мерки от страна на правителството, за да бъде спасена индустрията от колапс.

"Ще се върнем към работа, но ни трябва време, за да се върнем. Ако не чуем за вдигане на блокадата до няколко седмици, мисля, че истината е, че няма да можем да заработим до началото на следващата година. Мисля, че това е съвсем ясно", каза продуцентът.

По-рано драматургът Джеймс Греъм заяви, че ще е необходимо "агресивна правителствена намеса", за да се спасят британските театри от въздействието на пандемията. След няколко месеца "всички резерви ще пресъхнат и няма да останат пари", предупреди Греъм.

"Дори не знам дали ще има театрална или филмова индустрия, такава, каквато я познавахме преди COVID-19 и когато всичко приключи", допълни драматургът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берлин опроверга надеждите на Тръмп за ваксина
Берлин опроверга надеждите на Тръмп за ваксина
Най-малко 18 души загинаха при взрив на кола-бомба в Афганистан
Най-малко 18 души загинаха при взрив на кола-бомба в Афганистан