НОВИНИ

Сърбия се класира за четвъртфиналите на United Cup, Чили срази Гърция

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:12, 02.01.2024
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
сърбия класира четвъртфиналите united cup чили срази гърция
Слушай новината

Отборът на Сърбия се класира за четвъртфиналите на отборната тенис надпревара United Cup, след като Новак Джокович и компания спечелиха и втория си сблъсък от група "Е".

В днешния ден западните надиграха с 2-1 победи състава на Чехия, осъществявайки пълен обрат.

Дуелът започна успешно за чехите, които поведоха в резултата чрез Маркета Вондроушова, която в първия сингъл за деня победи Олга Данилович с 6:1, 3:6, 6:3.

Впоследствие световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович възстанови равенството след трисетов успех над Иржи Лехечка - 6:1, 6:7(3), 6:1. Двубоят обаче ще се запомни с проблемите, които сърбинът изпитваше в областта на дясната китка, които го принудиха дори да вземе медицински таймаут между втория и третия сет.

Така се стигна до решителен мач на двойки, в който Сърбия се нуждаеше да спечели един единствен сет, за да си гарантира продължаване към следващата фаза. "Плавите" дори преизпълниха тази цел, тъй като Олга Данилович и Хамад Меджедович сразиха Мириам Колоджейова и Петр Ноуза с 4:6, 7:6(2), 10-8.

По този начин сърбите заслужиха крайния успех в дуела срещу Чехия, а освен това спечелиха и първото място в група "Е" и така в утрешния ден ще се изправят срещу домакините от Австралия в четвъртфиналите на United Cup.

В същото време чехите допуснаха второ поражение и отпадат от турнира, докато последният отбор в този поток - Китай - продължава към четвъртфиналите на отборното състезание като най-добрият втори тим от групите, които се играха в Пърт. Това от своя страна маркира официално отпадането на миналогодишния шампион от United Cup - САЩ, който остана подгласник на Австралия в група "С".

По същото време в група "В" съставът на Чили записа дебютния си успех в турнира, побеждавайки с 2-1 успеха състава на Гърция.

Двубоят започна по план за южните ни съседи, след като Мария Сакари надви Даниела Сегел с 6:0, 6:1.

В следващия мач обаче изненадващо Стефанос Цицпас не излезе на корта заради болки в гърба, като неговото място бе взето от Стефанос Сакеларидис, който отстъпи с 3:6, 6:3, 5:7 на Николас Джари.

За срещата на смесени двойки все пак Циципас влезе в игра, но в тандем със Сакари двамата отстъпиха на Сегел и Томас Бариос Вера след шампионски тайбрек - 7:6(5), 3:6, 6-10.

По този начин преди последния кръг лидер в подреждането е съставът на Канада, следван от Чили и Гържия. В утрешния ден предстои битката между "кленовите листа" и южните ни съседи, която трябва да определи и кой ще продължи към фазата на директните елиминации.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилен е трафикът по всички пътища в Югозападна България
Засилен е трафикът по всички пътища в Югозападна България
Бойко Борисов: Правителството се справя с важните задачи пред държавата
Бойко Борисов: Правителството се справя с важните задачи пред държавата