НОВИНИ

Сърцераздирателните последни мигове на Дел Потро на корта (Снимки)

сърцераздирателните последни мигове дел потро корта снимки
bnt avatar logo
от БНТ
08:07, 09.02.2022
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

На много сърцераздирателни мигове станаха свидетели феновете на турнира от сериите АТП 250 в Буенос Айрес. Причината са сълзите и емоциите на бившия номер 3 света Хуан Мартин дел Потро.

Любимецът на привържениците даде знак, че може би е изиграл последния мач в кариерата си. Дори още преди да завърши срещата, предусещайки случващото се, тенисистът се разплака на корта.

Шампионът от Откритото първенство на САЩ е измъчван от много контузии в последните години, което го извади от спорта за дълги периоди от време.

Той се изправи срещу Федерико Делбонис в първия кръг пред родни фенове. Въпреки това Дел Порто бързо разбра, че се налага да сервира, за да остане в мача при 6:3,5:3.

Феновете започнаха да скандират името му, подкрепяйки го в последните минути от кариерата му. Тенисистът не успя да сдържи сълзите си и се наложи дълго да се съвзема, докато изпълни удара.

Дел Потро може и да загуби мача с 6:3, 6:3 но 33-годишният тенисист излезе победител, след като публиката аплодира един от най-големите си герои в тениса.

След като поздрави Делбонис на мрежата Хуан Мартин дел Потро свали лентата си за глава и я закачи над мрежата в знак, че я оставя там завинаги. Това е последният мач.

"Ще помня този момент цял ​​живот. Изпълних всичките си мечти, които имах в тениса и това ми донесе цялата любов на хората. Любовта на хората е най-голямата ми победа. Това е последният ми мач. Щастлив съм, че го изиграх пред моите фенове“, заяви Дел Потро.

Аржентинецът не беше играл от юни 2019 година, когато получи рецидив на тежка контузия на коляното и трябваше да се подложи на нова операция, която обаче не даде желания резултат и в началото на миналата година той отново претърпя на хирургическа намеса.

В крайна сметка претърпя общо четири операции на коляното в последните години.

Хуан Мартин дел Потро изгря на голямата сцена през 2009 година, когато едва на 20 години победи Роджър Федерер във финала на Откритото първенство на САЩ. Аржентинецът има общо 22 титли в кариерата си

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сандов: Ще търсим еврофинансиране за магистралата през Кресна, инвеститорът на Алепу трябва да рекултивира плажа
Сандов: Ще търсим еврофинансиране за магистралата през Кресна, инвеститорът на Алепу трябва да рекултивира плажа
Проектобюджетите на НЗОК и ДОО влизат за гласуване в НС
Проектобюджетите на НЗОК и ДОО влизат за гласуване в НС