НОВИНИ

Саша Илич: ЦСКА трябва всеки сезон да се бори за трофей, очакваме още нови футболисти

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:33, 25.06.2023
Чете се за: 05:52 мин.
Спорт
саша илич цска всеки сезон бори трофей очакваме футболисти
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич застана за първи път пред медиите след началото на лятната подготовка на "червените", за да говори за очакванията към тима, селекцията, както и предстоящите сблъсъци срещу румънския Сепси в Лигата на конференциите.

Пред журналистите Илич сподели, че "армейците" трябва да се борят за трофей всеки сезон и допълни, че отборът ще върви крачка по крачка в опит да "поправи нещата, които не са успели да направят през миналия сезон" и в крайна сметка им костваха титлата в Първа лига.

"ЦСКА трябва всеки сезон да се бори за трофей. През миналата година бяхме близо до спечелването на трофей, борихме се докрая за титлата, за съжаление, не успяхме, но това ни дава основата да се надяваме, че този сезон можем да се преборим за всички трофеи, за които ще играем. Сигурно имаше мачове, в които може да не сме изглеждали добре, но имаше други, в които бяхме отлични. Записахме добри резултати, но в крайна сметка не бяхме шампиони. Сега започваме подготовка, за да мога да говоря за конкретни неща. Трябва да вървим крачка по крачка, за да поправим нещата, които не успяхме да направим миналата година", заяви треньорът на ЦСКА преди откритата тренировка на тима.

Сърбинът говори още за трансфера на гамбиеца Сейни Санянг и разкри, че той няма да бъде единственото ново попълнение при "червените", изразявайки надежда, че отборът ще се подсили с качествени състезатели.

"Още днес ще Сейни Санянг тренира с нас. Много се радвам, че успяхме да го привлечем и съм убеден, че е качествен футболист. Имаме футболисти, чиито договори изтекоха и вече не са тук. Очакваме и нови футболисти, които ще дойдат. Чакаме ги съвсем скоро да дойдат като нови попълнения. Знаем, че на някои от тях няма да им бъде лесно веднага да започнат играят с останалите и ще им трябва време, но се надявам да дойдат такива, които ще ни помогнат", каза Илич.

"Лазар Туфегджич е играч на ЦСКА, тренира с нас. Моята информация е, че Шираир Шагоян, който беше ангажиран с националния си тим той ще дойде направо в Австрия, където ще се присъедини към нас. За мен най-важното е да дойдат качествени футболисти. Това го казах и за българи, и за чужденци. Важното е да ни помогнат. Моите цели съвпадат с целите на клуб като ЦСКА – да спечели всичко, което може да спечели. Започваме след няколко седмици с мачовете от първенството, а после в предварителните кръгове на Лигата на конференциите срещу Сепси. Очаквам да дойдат освен футболистите, които бяха ангажирани с националните си отбори, а и новите попълнения", продължи той.

Наставникът на "армейците" коментира и жребия за евротурнирите, който отреди на ЦСКА дуел с носителя на Купата на Румъния Сепси във втория предварителен кръг на Лигата на конференциите.

"Мисля, че това беше най-трудният противник, който можеше да ни се падне. Това е млад отбор, но доста качествен. Вече десетина година са в елита на Румъния и са доста постоянни. Чака ни изключително труден мач. През миналата година играхме контрола с тях и загубихме 0:4. Въпреки, че беше приятелски мач, видяхме, че са много тежък противник. Изтеглихме най-трудният противник, но ще дадем всичко от себе си, за да можем да ги отстраним. Със сигурност за нас ще бъде доста по-трудно, защото ще играем с добър отбор още в началото, но нещата са такива. Да, това, че все още не разполагаме нови попълнения, ще бъде трудно за нас, но предполагам, че така ще бъде и за нашите противници. Не трябва да се оплакваме, а да работим и с тези футболисти, с който разполагаме, да направим най-доброто", заяви сръбският специалист.

Накрая треньорът на ЦСКА изрази задоволството си от работата в клуба и сподели още, че в тима ще гонят "още по-добри резултати", а самият той се надява, че те ще допринесат и за връщането на още повече публика по трибуните.

"Още в началото знаех отлично къде ще дойда, наясно бях с това какъв отбор е ЦСКА и каква е историята му. Знаех абсолютно всичко. Сега съм доволен, че започвам новия сезон с ЦСКА. Да, не успяхме да станем шампиони миналата година, но мисля, че успяхме да направим една отлична атмосфера и върнахме публиката, а това ще бъде сред приоритетите ни и догодина – да продължим с добрата игра и да връщаме все повече фенове по трибуните. Аз съм щастлив, че съм тук. Ще опитаме да постигнем още по-добри резултати", завърши Саша Илич.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пилонът на раздора - "за" и "против" изграждането на съоръжението на Рожен
Пилонът на раздора - "за" и "против" изграждането на съоръжението на Рожен
Сигнали за наводнени дворове и мазета в столичните райони "Нови Искър" и "Красно село"
Сигнали за наводнени дворове и мазета в столичните райони "Нови Искър" и "Красно село"