НОВИНИ

Саша Илич: Допуснахме две грешки и два гола

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:45, 25.08.2022
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
саша илич максимална концентрация спазване указанията стигнем добър резултат
Слушай новината

Треньорът на ЦСКА Саша Илич очаквано остана разочарован след отпадането на неговия тим на прага на групите на Лигата на конференциите след поражението с 0:2 като гост на Базел в плейофния кръг.

Сърбинът заяви, че "червените" са допуснали само две грешки за целия двубой, но точно след тях са дошли и двата гола за швейцарския тим.

"Първото полувреме беше слабо за нас. Допуснахме две грешки и два гола - това е футболът. Моите футболисти дадоха максимума си. Днес защитавахме честта на фланелката. Базел имаше 4-5 положения през първото полувреме, които бяха много добри. Допуснахме го, имахме 25 минути до края. Каквото било, било. Имахме атаки, които недоразвихме. Явно това не е било нашият ден. Базел има изобилие от качествени футболисти", коментира Илич.

Сръбският наставник сподели малко повече и за отсъствието на двама основни футболисти в лицето на Станислав Шопов и Георги Йомов и сподели коя ще бъде най-трудната задача пред него оттук нататък.

"Да, Станислав Шопов бе повален от болест преди първия мач. Георги Йомов днес не се чувстваше добре - трябваше да се справяме без тях, а това е трудно. ЦСКА опитва година след година да играе в Европа. Опитахме да вдигнем играчите психически и физически. Най-тежкият проблем след елиминацията е да вдигнеш футболистите психологически", каза Саша Илич.

Капитанът на ЦСКА Юрген Матей заяви, че в отбора не са останали изненадани от показаното от Базел, макар да призна, че през първото полувреме швейцарците са доминирали.

"Всички могат да видят, че беше труден сблъсък. Все пак всеки, който игра днес, игра добре. Опитахме се да оцелеем. През първото полувреме беше трудно. Бусато няколко пъти ни спаси. Трябва и късмет. Имахме го. Втората част стояхме по-добре като отбор. Контролирахме мача по-добре, но вкараха два пъти. Все си мисля, че би могло да сме горди от силата, която показахме. Лошо е, всички се чувстват зле, но трябва да се фокусирахме върху следващите мачове. Не мисля, че ни изненадаха. През първото полувреме лесно губехме топката. Бусато успяваше да ни спаси, но не мисля, че ни изненадаха. Стартираха силно, ние просто оцелявахме на моменти. След всяко спасяване на Бусато ставахме по-уверени, но не удържахме дълго и вкараха накрая", разкри Матей.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карим Бензема беше избран за "Играч на УЕФА" за сезон 2021/22
Карим Бензема беше избран за "Играч на УЕФА" за сезон 2021/22
Анте Шимунджа: Показахме характер, искаме да сме конкурентоспособни в групите
Анте Шимунджа: Показахме характер, искаме да сме конкурентоспособни в групите