НОВИНИ

Саша Илич: Направих си изводите след загубата от Левски (Видео)

саша илич направих изводите загубата левски видео
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:25, 23.09.2022
Чете се за: 06:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Пет дни след дербито с Левски, емоциите от загубата не са отминали в лагера на ЦСКА – нито при треньорския щаб, нито сред играчите.

След многократно преглеждане и задълбочен анализ на срещата, „червените“ твърдят, че са си направили изводите, а работата оттук нататък става още по-усилена. Предприети са мерки за промяна както на поведението на всеки отделен играч, така и в психологическата нагласа на целия отбор.

Наставникът на „армейците“ Саша Илич даде специално интервю пред клубната телевизия на ЦСКА. В него той пояснява защо никой от клуба не даде изявление пред медиите след Вечното дерби, както и какви поуки си е извадил след загубата с 0:2 от състава на Станимир Стоилов.

Специалистът разкри, че много тежко приема загубата от „сините“ и изрази съжаление за феновете на тима. Той заяви, че тимът му не е играл на нужното ниво и загубата от Левски е обезсмислила всички хубави неща, които отборът му е направил преди Вечното дерби.

„Със сигурност на всички ни е много тежко след загубата от Левски – и на играчите, и на мен, и на феновете. Най-много съжалявам за привържениците, защото това е мач, за който живеят всички. А ние не играхме на нивото, на което трябваше и обезсмислихме всички хубави неща, които бяхме направили преди дербито с Левски“, започна Илич.

Сърбинът разкри защо нито той, нито играчите на ЦСКА не дадоха отзиви пред медиите след срещата на Националния стадион „Васил Левски“.

„След мача по пътя ни към автобуса ни имаше много фенове на Левски, заради които ситуацията не беше нормална. Именно това бе причината, поради която нито аз, нито играчите не говорихме пред медиите. Това няма никакви връзка със загубата. Просто не бяха осигурили нормални условия за даване на отзиви“, сподели наставникът.

Илич заяви, че щабът му трябва да положи много усилия с играчите в психологически план, за да може тимът да се завърне към победите.

„Емоциите не могат да минат бързо. Когато загубиш дербито срещу най-големия си съперник, трябва малко повече време. След мача казах, че единственото хубаво нещо е, че ни предстои пауза от две седмици. Сега трябва да работим много в психологически план с играчите и да се върнем на победния път“, добави той.

Според легендата на Партизан Белград, ЦСКА е загубил от Левски, защото „сините“ са били по-агресивни и по-дисциплинирани от „червените“. Той категорично заяви, че иска да вижда от всеки един състезател да дава максимума от способностите си.

„Ако искаш да спечелиш дерби мач, както искахме ние, не може да го сториш по начина, по който го направихме ние. Не бяхме агресивни, те спечелиха всичките единоборства. Не е, защото имат по-добри футболисти от нашите, а защото бяха по-агресивни и по-дисциплинирани от нас. Това не ми харесва. Всеки може да играе слабо, но трябва да дава максимума от себе си“, каза Саша Илич.

Доскорошният футболист разкри, че на новите попълнение в състава на „армейците“ им е необходимо време, за да бъдат напълно готови за игра в официални мачове.

„Аз и щабът ми си Направихме изводите. Не може да направиш 4-5 тренировки и веднага да си в групата за мача. Аз поне не го практикувам. Александров поне беше играл всички мачове за Септември, а Марселино дойде от Колумбия, където не бе играл отдавна. Така, че за новите трябва време. По време на пауза за националните отбори ще видим как ще ги използваме занапред. Не успяхме да картотекираме Шагоян за мача. И при него е предимство, че идва от първенство, в което е играл по 90 минути. Александров и Шагоян са в по-добро физическо състояние от Марселино, но не мисля, че той е много по-назад от тях“, заяви специалистът.

„За мен ЦСКА е най-големият клуб в България. Показват го и трофеите на отбора. И самият факт, че си в ЦСКА, кара хората да очакват, че ще се бориш за шампионската титла. Целият отбор и аз, като треньор, трябва да се наясно с това. Феновете и обществото очакват от ЦСКА победа след победа всяка седмица и само така можем да бъдем конкурентни за титлата. В предишните мачове видях голям хъс. Именно с хъс и желание спечелихме няколко предходни срещи, а не заради по-добри качества. Но не показахме това в мача с Левски. Когато най-много трябваше да покажем желанието за победа, ние не го направихме. Трудно е, но трябва да продължим напред. С добра работа на тренировките трябва да вдигнем отбора в психологически план“, завърши Саша Илич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-голямата хакерска атака в Австралия - изтекли са лични данни на над 9 милиона души
Най-голямата хакерска атака в Австралия - изтекли са лични данни на над 9 милиона души
Пореден ден на протести в Иран
Пореден ден на протести в Иран