НОВИНИ

Саша Илич: Това е много труден момент за нас, резултатът ще окаже влияние

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:27, 03.06.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
саша илич труден момент нас резултатът окаже влияние
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич очаквано бе много разочарован след равенството 1:1 срещу ЦСКА 1948 на стадион "Българска армия", което може и да се окаже фатално за неговия тим в борбата за титлата с Лудогорец.

"Много труден момент за нас. Ако бяхме спечелили, в последния мач всичко щеше да зависи от нас. Трябва да се надяваме, че и съперникът ще сгреши", започна Илич.

Сръбският наставник коментира и развоя на битката с ЦСКА 1948, като изрази подкрепата си към Иван Турицов, който пропусна да отбележи дузпа в добавеното време на срещата, която можеше да донесе победата на домакините.

"Започнахме да играем мача с огромен страх. Предполагам, че на футболистите им е било трудно при такова напрежение. Освен страха в моите футболисти, няма за какво да ги обвинявам. В някои моменти играехме стихиен футбол, но дори и ката пропуснахме няколко шанс. В края имахме и дузпа. Турицов има моята голяма подкрепа въпреки пропуска. Съществува определен страх, но толкова години ЦСКА не е бил толкова близо до тилтата - два кръга преди края да я държим в ръце", съжали 45-годишният специалист.

Иличи говори още и за кадровите проблеми в състава на ЦСКА преди последния кръг и по-конкретно травмите на Дюкенс Назон и Юрген Матай.

"Продължава Назон да го измъчва проблем в коляното. За нас е изключително важно нашите играчи да са здрави. Ако можехме да го използваме от началото, можеше да е различно. В момента нямам представа какво е състоянието на Матай. Срещу Левски ще играят само футболисти, които са в добро състояние", заяви сърбинът.

Накрая треньорът на "червените" изрази надежда, че в оставащите двубои до края на кампанията ще има феърплей в борбата за титлата и допълни, че равенството с ЦСКА 1948 със сигурност ще окаже влияние върху неговия тим.

"Надявам се, че ще има феърплей. Искам да поздравя днес съперника - не играха за нищо, но се хвърлиха на терена. Изключително голям шок за нас, това ще ни окаже влияние. Предстои ни най-големият мач в българското първенство, но няма какво да се оплакваме", завърши Саша Илич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НДК беше домакин на фестивал по роботика за деца
НДК беше домакин на фестивал по роботика за деца
ЦСКА 1948 открадна точка и от ЦСКА след уникална драма на "Армията" и отново разбърка картите в битката за титлата
ЦСКА 1948 открадна точка и от ЦСКА след уникална драма на "Армията" и отново разбърка картите в битката за титлата