НОВИНИ

САЩ не успя да победи Нидерландия във втория си мач на дамския Мондиал, домакинът Австралия допусна загуба

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:46, 27.07.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
сащ успя победи нидерландия втория мач дамския мондиал домакинът австралия допусна загуба
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на САЩ направи грешна стъпка във втория си двубой от груповата фаза на световното първенство по футбол за жени в Австралия и Нова Зеландия, след като завърши 1:1 срещу състава на Нидерландия.

Срещата се изигра на стадиона в Уелингтън, Нова Зеландия, като "лалетата" взеха преднина след 17 минути игра, когато точна бе Жил Роорд.

Малко след час игра обаче Линдзи Хоран реализира за 1:1, носейки точката на американките, които са шампионки от последните два футболни Мондиала при дамите.

В другия мач от тази група "Е" съставът на Португалия надигра с 2:0 аутсайдера Виетнам, а точни за успеха бяха Телма Енкарнасао и Кика Назарет в 7-ата и 21-ата минута.

По този начин кръг преди края на груповата фаза САЩ и Нидерландия заемат първите две позиции с по 4 точки, следвани от португалките с 3, докато виетнамките са без актив. В последните срещи американките се изправят срещу Португалия, а Нидерландия ще спори с Виетнам.

Междувременно, в среща от "В" един от домакините Австралия отстъпи с 2:3 срещу тима на Нигерия в двубой, игран в Бризбейн. Емили ван Егмънт даде аванс на австралийките в добавеното време на първата част, но тъкмо преди почивката Учена Кану възстанови паритета.

През втората част африканките стигнаха до пълен обрат чрез попадения на Осиначи Охейл и Асисат Ошоала, а в самия край Алана Кенеди оформи крайния резултат 2:3.

Така, кръг преди края Нигерия е лидер с 4 точки, колкото има и тимът на Канада. Австралийките са трети с 3 точки, докато селекцията на Република Ирландия заема последното 4-о място засега без актив и без шанс за продължаване напред.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВКС публикува мотивите за присъдата на Кристиан Николов, убил Милен Цветков на пътя
ВКС публикува мотивите за присъдата на Кристиан Николов, убил Милен Цветков на пътя
Американският посланик: Стратегическото партньорство между България и САЩ е по-силно отвсякога
Американският посланик: Стратегическото партньорство между България и САЩ е по-силно отвсякога