НОВИНИ

САЩ продължава към финалите на United Cup

Победителят от градския финал между САЩ и Великобритания ще продължи към финалната четворка, която започва в петък в Сидни

тейлър фриц справи ожие алиасим класира полуфиналите финалите атр торино
bnt avatar logo
от БНТ
10:07, 02.01.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Тейлър Фриц и Медисън Кийс изведоха отбора на САЩ до финалите на United Cup, след като спечелиха срещите си на сингъл с по 2:0 сета над Германия.

След като победиха Чехия с 4:1 в първия си мач, на американците им трябваха две победи в срещата с Германия, за да си осигурят място на върха на таблицата в група С, даващо им право да играят в градския финал в Сидни.

В първия мач за деня Фриц изведе отбора на Съединените щати напред в резултата, след като победи световния номер 12 Александър Зверев с 6:1, 6:4. С победата си шампионът от Индиън Уелс за 2022 г. Фриц подобри резултата си до 3:4 срещу Зверев.

Медисън Кийс осигури втория успех за американския тим, побеждавайки Юле Ниймайер с 6:2, 6:3.

"Мисля, че като цяло играх много стабилно. Просто се опитах да направя възможно най-много първи сервиси, за да направя нещата толкова лесни, колкото може да бъде един тенис мач", каза Кийс след успеха.

Срещата между САЩ и Германия в група С ще приключи във вторник. Първата ракета при дамите на САЩ Джесика Пегула ще се изправи срещу Лаура Зигемунд. Франсис Тиафо ще спори с Оскар Оте.

В следващата фаза американците ще играят с Великобритания в градския финал в Сидни. Британците постигнаха победи над Австралия и Испания в срещите си от група D. Победителят от срещата между САЩ и Великобритания ще продължи към финалната четворка на турнира, която започва в петък в Сидни.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 324 000 годишни винетки изтичат през януари
Над 324 000 годишни винетки изтичат през януари
Последно сбогом с Краля на футбола Пеле (СНИМКИ)
Последно сбогом с Краля на футбола Пеле (СНИМКИ)