НОВИНИ

Състоянието на детето, паднало от 4-ия етаж на хотел в Сливен, е стабилно

bnt avatar logo
от БНТ
07:55, 30.12.2021 (обновена)
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Няма опасност за живота на 3-годишното дете паднало от 7 метра височина през прозорец в сливенски хотел във вторник. Детето е в стабилно състояние, но остава за наблюдение в областната болница.

След разпит на родителите и на служителите на хотела става ясно, че семейството е полагало грижи за детето, а прозорецът на хотела е бил необезопасен. Това каза на извънреден брифинг Христина Блецова от Районната прокуратура в Сливен.

3-годишно дете е в болницата в Сливен след падане от четвъртия етаж

Семейство от Пловдивско е било на семейна почивка в гр. Сливен. При тръгване 3-годишното момиченце паднало през прозореца от 4-тия етаж. Паднало е от 7 м. Има фрактура на черепа. Настанено е в отделението по анестезиология и реанимация в областната болница.

"Води се досъдебно производство, извършен е оглед на място. Разпитани са свидетели, събират се доказателства. Предстои да се назначи експертиза. На този етап е рано да се каже как е станало, обстоятелствата продължават да се изясняват, но най-вероятно се касае за нещастен случай", обясни Христина Блецова, Районна прокуратура Сливен.

Прозорецът, през който детето е паднало, се е намирал почти до земята и е бил с размери метър на 55 см. Преди да тръгнат по-голямото дете го е отворило, за да влезе въздух. Не бих казала, че пострадалото е оставено без надзор. Цялото семейство е било в стаята – братчето е било в тоалетната, бащата си е връзвал обувките, а майката е приготвяла багажа. Тогава е станал инцидентът", обясни прокурорът.

По думите ѝ прозорецът е бил необезопасен. "Нямаме причина да считаме, че семейството не е полагало грижи за детето. Досъдебното производство се води за причиняване на средна телесна повреда. Нямаме данни за никакъв умисъл", уточни прокурор Блецова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За какво трябва да внимава всеки шофьор през зимата?
За какво трябва да внимава всеки шофьор през зимата?
Зрителски сигнал: ТИР заседна край Бяла
Зрителски сигнал: ТИР заседна край Бяла