НОВИНИ

Знаково дело: Приятелката на финансиста Джефри Епстийн е призната за виновна

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
07:25, 30.12.2021 (обновена)
6377
Чете се за: 02:20 мин.
По света
Слушай новината

Приятелка на покойния финансист Джефри Епстийн беше призната за виновна по обвинения в сексуални престъпления, най-тежкото от които е трафик на непълнолетни момичета. Самият Епстийн сложи край на живота си в затвора, където попадна за подобни обвинения. Гислейн Максуел може да бъде лишена от свобода до края на живота си.

60-годишната Гислейн Максуел беше призната от федералния съд в Манхатън за виновна по пет от шестте обвинения, включително сексуален трафик на непълнолетни.

"Единодушно съдебните заседатели признаха за виновна Гислейн Максуел за едно от най-тежките престъпления - подпомагане и участие в сексуално насилие над деца, престъпления, които тя е извършвала с дългогодишния си партньор и съучастник Джефри Епстийн", каза адвокат Деймиън Уилямс.

Процесът срещу Максуел, продължил близо месец, започна, след като четири жени дадоха показания, че са били насилвани от Епстийн в периода 1994 и 2004 г.

"Днес е символично голям ден за всички, особено за жертвите на Джефри Епстийн като мен. Но винаги съм имала вяра в съдебната система и правилното решение на съдебните заседатели", разказа Дженифър Араоз, жертва на Джефри Епстийн.

Защитата на Максуел не скри разочарованието си.

"Вече работим за обжалване и сме уверени, че тя ще бъде оправдана", заяви Боби Стернхайм, адвокат на Гислейн Максуел.

Гислейн Максуел и Джефри Епстийн са двойка за кратко, но продължават да се появяват заедно и след това във влиятелни социални кръгове и често са в компанията на известни личности като Бил Клинтън, Доналд Тръмп и принц Андрю. Смята се, че това подмамва жертвите им, заедно с обещания за помощ в кариерата и образованието. Дъщерята на британския медиен магнат Робърт Максуел може да получи до 65 години затвор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Маските на открито във Франция стават задължителни
Маските на открито във Франция стават задължителни
Румен Радев се среща с работодателите заради цените на тока
Румен Радев се среща с работодателите заради цените на тока