НОВИНИ

Валежите продължават и през нощта

bnt avatar logo
от БНТ
21:15, 29.12.2021
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдават се предупрежденията за по-значителни валежи в Южна и Източна България.

Най-големи са количествата до 17.00 часа днес по Черноморието, както и в Кърджали и Хасково, почти 20 литра на кв. метър.

През нощта валежите ще продължат. В Северозападна и Централна Северна България дъждът ще премине в сняг и ще се образува тънка снежна покривка. В повечето райони вятърът временно ще стихне и в равнинната част от страната ще паднат мъгли.

Утре ще се задържи предимно облачно, в низините - и мъгливо. Ще продължи да превалява дъжд, на места в Централна и Източна България - дъжд и сняг, но до края на деня валежите навсякъде ще спрат. Ще бъде ветровито, с максимални температури между 2° и 8°.

В планините ще е облачно и мъгливо, с валежи от дъжд и сняг. Ще духа умерен и силен североизточен вятър и по проходите ще има условия за навявания и преспи. Максималната температура на 2000 метра ще е около минус 3°.

Циклонът, разположен над Източното Средиземноморие, продължава да се движи бавно на изток и утре валежи ще има в източните райони от Балканите, както и в Гърция, където ще са интензивни и придружени от гръмотевици. С нахлуването на по-студен въздух в северните части от полуострова ще завали сняг.

И над по-голямата част от континента ще остане предимно облачно с валежи, но в Западна и Централна Европа и необичайно топло за края на декември. Предимно слънчево ще е на Пиренеите и Апенините.

У нас в петък ще има повече слънчеви часове. Новата година ще започне с ветровито и сравнително топло време - в полунощ температурите в по-голямата част от страната ще са между 3° и 8° като ще останат над нулата и до сутринта.

На 1 януари ще има райони със слаб дъжд, но неделя и понеделник ще преобладава слънчево време. Повече облаци и слаби превалявания са възможни през първия ден в Източна България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петко Христов е заразен с коронавирус
Петко Христов е заразен с коронавирус
БНТ посреща 2022 година със "Световна щръклица"!
БНТ посреща 2022 година със "Световна щръклица"!