НОВИНИ

Има опасност от срутване на къщата в Белица, в която се вряза камион

bnt avatar logo
от БНТ
20:18, 29.12.2021
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Къщата в Белица, в която вчера се вряза натоварен с дървен материал камион, е с огромни материални щети и с опасност от срутване.

Инцидентът се размина без жертви, а сред причините, които все още се разследват, са техническа неизправност или претоварване на камиона.

Величка Чонкова била на ежедневната си разходка в махалата по време на инцидента. Разбрала за случилото се, когато ѝ се обадила съседка с лошата новина, че домът и е разрушен от камион.

"С децата се уплаших да не е станало нещо. Тя казва къщата. Аз си казвам, че моята къща е със стабилни основи, но като дойдох и видях картината", казва Величка Чонкова - собственик на къщата.

Шофьорът отказа коментар пред камера, но обясни, че изпаднал в паника и всичко станало много бързо.

"Не мога да го виня, щом дойдох, дойде детето да се извини, влизали в къщата да видят дали съм била вътре, защото големи камъни, ако е имало на място", разказва собственичката.

След инцидента в помощ на пострадалата жена се отзоваха от общината, съгражданите ѝ и фирмата собственик на камиона, разрушил дома ѝ.

"Фирмата, която е направила щетите, ще трябва да поеме всички разноски за пълното възстановяване и укрепване, външно и вътрешно", обясни Мария Мраценкова от община Белица.

В следващите дни предстои оглед от застрахователите на фирмата, които ще оценят щетите. Дотогава Величка ще намери подслон при дъщеря си, където ще посрещне и новата 2022 година.

Репортер: Али Мисанков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мура се раздели с Шимунджа и назначи негов заместник
Мура се раздели с Шимунджа и назначи негов заместник
Зелени иновации: Бивши казарми в Хърватия стават високотехнологични центрове
Зелени иновации: Бивши казарми в Хърватия стават високотехнологични центрове