НОВИНИ

Започват новогодишните концерти в Софийската опера

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
20:33, 29.12.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

От днес започват традиционните новогодишни концерти на Софийската опера. Всяка вечер до края на годината в програмата ѝ са включени избрани творби от световната оперна и балетна класика, както и специален новогодишен подарък - мюзикълът "Баща ми, бояджията".

Първата част от спектакъла на Софийската опера звучи музиката на Росини, Хендел, Вагнер ,Чайковски. Сред пеещите и танцуващи солисти на сцената са Гергана Русекова, Николай Петров, Венцеслав Анастасов и много други.

"Тази година новото и необичайното е, че освен първа гала част на балет, оркестър, хор и солисти, имаме и втора част - точно на новата година ще покажем един мюзикъл. Това е "Баща ми, бояджията" на Петър Ступел", обясни акад. Пламен Карталов, директор на Софийската опера и балет.

Диригенти са Жорж Димитров и Борис Спасов. А мюзикъла "Баща ми, бояджията" е под палката на Светослав Лазаров.

"Имаме една наистина голяма палитра от шедьоври на оперната и балетната класика, която публиката очаква, а билетите отдавна са продадени", допълни акад. Пламен Карталов.

Дори и в пика на пандемията Софийската опера представи над 50 спектакъла на открито и закрито, а новогодишната ѝ програма включва най-доброто.

По традиция в новогодишната вечер, в антракта публиката ще получи чаши с шампанско, които са подарък от Софийската опера.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рилски спортист и Черноморец завършиха годината с победи в НБЛ
Рилски спортист и Черноморец завършиха годината с победи в НБЛ
Раздадоха курбан за здраве на пътя Пловдив - Смолян
Раздадоха курбан за здраве на пътя Пловдив - Смолян