НОВИНИ

Завръщане в Хогуортс: Актьорите от "Хари Потър" отново заедно

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
22:53, 29.12.2021
Чете се за: 02:35 мин.
По света
Слушай новината

20 години по-късно магията е жива. И това го знае всеки, който някога се е докосвал до света на Хари Потър.

Но докато милиони деца така и не са дочакали на 11-ия си рожден ден да получат поща по сова, Даниел Радклиф, Рупърт Гринт и Ема Уотсън имаха редкия шанс да изиграят най-знаковите деца магьосници - Хари Потър, Рон Уизли и Хърмаяни Грейнджър.

Днес те са големи хора, някои от тях имат свои деца. Но оказва се - никога няма да им омръзне да се връщат в Хогуортс.

"Винаги, винаги ще ми харесва да говоря за тази част от живота си. Хората си мислят, че сигурно това ми е писнало, но истината е, че голяма част от живота ми е свързан с Потър. А и на снимачната площадка беше първата ми целувка, хванах си първото гадже. Тези неща не се забравят", разказва Даниел Радклиф, изиграл Хари Потър.

"С част от екипа не се бяхме виждали с години. Сутринта преди да се съберем бях много притеснена и не знаех какво да очаквам. Но в мига, в който се срещнахме, се почувствах отново на 11", допълни Ема Уотсън, изиграла Хърмаяни Грейнджър.

32-годишният днес Даниел Радклиф не крие, че има и не чак толкова приятни спомени от снимките.

"Всеки път след като приключвахме даден филм, ни казваха - не се подстригвайте през лятото. Ще решим какво да правим с косите ви като започнем снимките. Е, с Рупърт бяхме изпълнителни и четвъртата година се върнахме с дълги коси. А режисьорът каза - чудесно, такива ще са! А ние казахме "о, не, не, не, не". Не ни го причинявай, ние сме тийнейджъри, трябва да излизаме с момичета! Е, оставиха ни така и бяхме съкрушени", споделя Радклиф.

В Хогуортс се завръщат и част от големите звезди на британското кино като Хелена Бонъм Картър и носителят на "Оскар" Гари Олдман. Ще си спомним и за покойния Алън Рикман.

Големият отсъстващ е авторката на поредицата Джоан Роулинг, чиято позиция по въпросите за транссексуалните ѝ навлече немалко критики, включително от екипа на "Хари Потър".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брайтън измъкна точка от Челси в добавеното време
Брайтън измъкна точка от Челси в добавеното време
Земетресение със сила 7,6 по Рихтер в Индонезия
Земетресение със сила 7,6 по Рихтер в Индонезия