НОВИНИ

Сблъсък между ЦСКА 1948 и Левски дава старт на битките в първата шестица

човек цска 1948 успя победи минимално левски
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:52, 14.05.2023
Чете се за: 04:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Нови две срещи от 31-ия кръг на Първа лига ще се изиграят днес. От 17:45 часа Арда Кърджали посреща Локомотив София в мач между отбори, замесени в борбата за 7-ото място, докато по-късно вечерта ЦСК 1948 е домакин на Левски в откриващия сблъсък от плейофите в първата шестица.

"Червените" и "сините" ще се изправят един срещу друг на стадиона в Бистрица, като заемат съседни места в класирането на първенството - тимът на Тодор Янчев е 3-и с 59 точки, докато възпитаниците на Елин Топузаков са 4-и с 5 пункта по-малко. Класирането на ЦСКА 1948 за финала в турнира за Купата на България с Лудогорец на 24 май гарантира и че 4-ата позиция ще даде възможност за участие в Европа след края на сезона. ЦСКА 1948 няма успех в последните си три двубоя за първенство, като направи равенства с варненските Черно море и Спартак, преди да отстъпи на Славия с късен гол на Емил Стоев.

Левски ще се опита да скъси изоставането си от "армейците", като същевременно ще се реваншира за загубата си от същия съперник с 0:1 на стадион "Витоша" в мач от първия кръг на шампионата. Тогава ЦСКА 1948 надви "сините, въпреки че игра цяло второ полувреме с човек по-малко. Топузаков, който замени напусналия Станимир Стоилов, започна с нулево равенство във Вечното дерби с ЦСКА, преди да запише три поредни победи без допуснат гол срещу Берое, Ботев Пловдив и Септември София. В последния кръг от редовната кампания обаче Левски допусна минимална загуба от Локомотив Пловдив с 0:1 на стадиона в парк "Лаута". "Сините" имат аванс от точка пред 5-ия Черно море и от 4 пред 6-ия Локомотив Пловдив, като "моряците" гостуват на ЦСКА, а "смърфовете" на Лудогорец - и двете срещи са в понеделник.

По-рано през деня Арда и Локомотив София си дават среща в Кърджали. Подобно на ЦСКА 1948 и Левски, двата отбора са един до друг в таблицата, като възпитаниците на Александър Тунчев са 8-и с 42 точки, на 4 пред "железничарите" ., които почти нямат шансове за 7-ото място предвид сериозното си отстояние към 7-ия Славия - към момента разликата с "белите" е 14 пункта. Арда и Локо Сифия се изправиха един срещу друг съвсем скоро - на 6 май двата тима направиха равенство 1:1 в столицата в двубой от последния кръг на редовния сезон. В първата среща в Кърджали пък отново нямаше победител след 2:2.

Арда е в серия от 3 поредни ремита, но не е губил в изминалите си 4 срещи в елита, като за последно отстъпи на шампиона Лудогорец с 1:2 на 14 април. Тимът на Станислав Генчев пък трябва бързо да преодолее разочарованието от отпадането от ЦСКА 1948 в полуфиналите за Купата през седмицата, когато локомотивци поведоха с 2:0, но в крайна сметка не достигнаха финала след равенство 2:2 след продължения. Отборът е в поредица от 6 поредни мача без победа в Първа лига, като за последно надви Пирин Благоевград с 2:0 у дома преди около месец.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Калоян Паргов: Годишно изчезва един средно голям български град
Калоян Паргов: Годишно изчезва един средно голям български град
Момче е колабирало в пловдивската дискотека, където имаше шумна полицейска акция
Момче е колабирало в пловдивската дискотека, където имаше шумна полицейска акция