НОВИНИ

Сблъсък с Мауро Икарди предизвика спорове в Турция след Галатасарай-Фенербахче

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:12, 25.12.2023
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
сблъсък мауро икарди предизвика спорове турция галатасарай фенербахче

Ръководството на турския гранд Галатасарай се оплака от съдийството по време на голямото дерби срещу Фенербахче от 18-ия кръг на местната Суперлига, което завърши без победител и при резултат 0:0.

Причина за недоволство от страна на "Джим Бом" стана един инцидент с техния нападател Мауро Икарди, който претендираше, че е бил избутан в наказателното поле от своя съперник Александър Джику.

Вследствие на бутането аржентинският голмайстор се удари в гредата, а малко по-късно публикува снимка с насинено око, което според него е резултат именно от този сблъсък.

"За пореден път сме засрамени от работата на ВАР и съдийската комисия. Реферите на мача използваха 26 телевизионни камери за системата за видеоповторение и пак не видяха очевидното нарушение в наказателното поле. Надяваме се, че и хората, довели турския футбол до настоящото положение, един ден ще се засрамят", написаха от Галатасарай, претендирайки, че в ситуацията е трябвало да бъде отсъдена дузпа.

В същото време жената на Мауро Икарди Уанда Нара подкрепи своя съпруг, публикувайки обща снимка, на която се вижда, че тя е "насинила" също своето око.

От състава на Фенербахче обаче далеч не се впечатлиха от действията на техния съперник и директно го обвиниха, че се опитват да изкарат Икарди жертва..

"Опитват се да се изкарат жертви чрез играч, който се удари в гредата. Нека обществеността да прецени", написаха "фенерите".

Босненският нападател на тима Един Джеко също взе отношение по темата, написвайки следното:

"Икарди си удари главата в гредата, а те пуснаха снимка и претендират за дузпа... Това е типично за тях. Жалко".

В крайна сметка след като голямото дерби в Турция остана без победител, Галатасарай и Фенербахче остават лидери в подреждането на Суперлигата, като и двата тима имат по 44 точки, като засега "фенерите" имат предимство заради по-добрата си голова разлика.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Истории от Олимпийските игри" - брой 6 (ВИДЕО)
"Истории от Олимпийските игри" - брой 6 (ВИДЕО)
Коледа във фургон: Несбъднатата мечта на едно семейство да има дом
Коледа във фургон: Несбъднатата мечта на едно семейство да има дом