НОВИНИ

Сделката на Кевин Дансо с Рома пропадна

Предполага се, че бранителят не е получил разрешение да играе в Италия от местните власти, което потенциално може да означава, че е забелязана някаква сърдечна нередност.

Кевин Дансо
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
09:31, 30.08.2024
Чете се за: 01:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Френският Ланс обяви, че австрийският национал Кевин Дансо се е провалил на медицинските прегледи и трансферът му за 25 милиона евро в италианския Рома няма да се осъществи.

Защитникът е пътувал за Рим и е преминал прегледи, за да бъде финализирана сделката по преминаването му под наем в клуба от Серия А. Очакваше се в договора му да бъде включена и задължителна опция за закупуването му.

Предполага се, че 25-годишният футболист не е получил разрешение да играе в Италия от местните власти, което потенциално може да означава, че е забелязана някаква сърдечна нередност, а италианските медицински тестове, позволяващи професионална спортна дейност, са изключително строги, коментират Sky Sport Italia и Corriere dello Sport.

Заради липсата на достатъчно време за допълнителни изследвания преди крайния срок за осъществяване на трансфера, ръководството на Рома е решило да спре цялата сделка и се е насочило към привличането на Тиаго Джало под наем от Ювентус с опция за закупуване за 9 милиона евро.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата отказа да образува производства по сигнали за детски болници
Прокуратурата отказа да образува производства по сигнали за детски болници
Нова издънка за Реал Мадрид в първенството
Нова издънка за Реал Мадрид в първенството