НОВИНИ

Сдружение на топлофикациите: Парното няма да поскъпва, а ще поевтинява

сдружение топлофикациите парното поскъпва поевтинява
bnt avatar logo
от БНТ
16:32, 17.04.2020
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Цените за потребителите на топлинна енергия не само няма да бъдат увеличаване, а напротив - ще бъдат намалявани, уверява в своя позиция Асоциацията на топлофикационните дружества в България.

От асоциацията твърдят, че в последните дни се разпространяват манипулирани твърдения и тълкувания относно внесени в Комисията за енергийно и водно регулиране заявления на топлофикационните дружества за увеличение на цените на топлинната енергия.

От асоциацията поясняват, че топлофикационните дружества не са имали възможност да отразят намалението на газа в ценовите си заявления, тъй като задължителния срок за внасянето им в енергийния регулатор по закон е 31 март - а това е преди официалното обявяване на новата по-ниска цена на газа.

"Де факто и де юре нито едно от тези ценови заявления не може да бъде одобрено в този си вид, защото самите топлофикациионни дружества изрично са написали в документите си, че разчетите са правени преди поевтиняването на природния газ от 1 април с над 42%. Тоест самите топлофикации ясно и коректно са посочили, че техните ценови намерия не отчитат поевтиняването на синьото гориво", поясняват от сдружението на топлофикациите.

Вижте цялата позиция на Асоциацията на топлофикационните дружества.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коронавирусът намали продажбата на нови автомобили
Коронавирусът намали продажбата на нови автомобили
Израелски военни учени преобразуват просто устройство за дишане във вентилатор
Израелски военни учени преобразуват просто устройство за дишане във вентилатор