НОВИНИ

Седем футболисти ще се борят за отличието "Играч на сезона" във Висшата лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:03, 18.05.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
седем футболисти борят отличието играч сезона висшата лига

Висшата лига на Англия обяви номинациите за футболист на годината, като през този сезон за отличието ще се борят седмина играчи.

Сред кандидатите за наградата попадат двама състезатели на Манчестър Сити, двама на Арсенал и по един от Манчестър Юнайтед, Нюкасъл и Тотнъм.

За "гражданите", които са устреми към своята трета поредна титла номинираните са головата машина Ерлинг Холанд, който име 36 попадения до момента през кампанията в първенството, както и плеймейкърът на отбора Кевин Де Бройне.

От състава на Арсенал, който беше дълго време в борбата за първото място за отличието ще се борят Букайо Сака и Мартин Йодегор.

Последните трима кандидати за наградата са Маркъс Рашфорд от Манчестър Юнайтед, капитанът на Нюкасъл Киърън Трипиър и Хари Кейн от Тотнъм.

От номинираните единствено Кевин де Бройне е печелил приза при това на два пъти - 2019/20 и 2021/22. Ако белгиецът отново вземе първото място, той ще повтори постижението на Кристиано Роналдо, който е единственият до момента, който печели наградата в поредни години (2006/07 и 2007/08). Освен това Де Бройне се бори да стане първият футболист, който взима отличието на три пъти.

Победителят в класацията за този сезон пък ще бъде обявен на 27 май, а феновете могат да дадат гласа си на официалния сайт на Висшата лига до 22 май. След това оценката на феновете ще бъде смесена с тази на панел от експерти, за да бъде обявен най-добрият играч за сезон 2022/23.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пътища в Северна Италия остават блокирани заради тежките наводнения
Пътища в Северна Италия остават блокирани заради тежките наводнения
Пуснаха в продажба билетите за финала за Купата между ЦСКА 1948 и Лудогорец
Пуснаха в продажба билетите за финала за Купата между ЦСКА 1948 и Лудогорец