НОВИНИ

Селекционерът на Беларус: Отборът на България е много опитен

Карлос Алос смята, че няма значение кой ще бъде първия противник на неговия отбор в Лигата на нациите.

Карлос Алос Ферер
Снимка: ABFF.BY
bnt avatar logo
от БНТ
14:33, 02.09.2024
Чете се за: 04:00 мин.
Национални отбори
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на Беларус по футбол Карлос Алос постави пред своите играчи две задачи преди началото на турнира Лига на Нациите. Първата е да се представят успешно във всяка една среща, а втората – във всяка среща да се борят до последната минута.

Беларус е първият съперник на българския представителен тим в група С3 на турнира, а двата отбора ще се срещнат на 5 септември от 21:45 часа на стадион "ЗТЕ Арена". Беларусите ще приемат и другите два съперника от групата на същия стадион заради санкциите, които наложи УЕФА във връзка с войната на Русия срещу Украйна и съучастието на тази страна към агресията. Момчетата на Карлос Алос във втората си среща гостуват на Люксембург на 8 септември.

"Смятам, че преди началото на турнира трябва да си поставим максимално високи задачи. Най-важното е да се представим успешно в турнира и да се борим до последната минута във всяка една среща. Попаднахме в достатъчно равностойна група като сила на отборите, в която няма да бъде лесно на никого. Шансове има за всеки, но ние сме длъжни да се настройваме само за положителни резултати", започна испанският селекционер на беларусите.

След това той беше попитан как би оценил всеки един противник, а също така и дали ще има различен подход в мачовете.

"Ще се повторя, че групата е равностойна, но всеки от тимовете си има свой стил на работа и ние се подготвяме както на теория, така и на практика. Отборът на България е много опитен и съществено подобри резултатите си след смяната на старши треньора. Срещата ни с тях ще бъде първа в групата и е много важно да я проведем успешно, за да дадем нашия тон в групата. Тимът на Люксембург се опитва да играе бързо, атакуващо, а имат и няколко креативни индивидуалности на европейско ниво. Смятам Северна Ирландия за типичния британски представител, който предпочита директен футбол, контактен, търсещ единоборствата. Но всичко е в нашите ръце", допълни Карлос Алос.

След това последва въпрос специално за тима на България и дали е подходящ за начало или е било по-добре да стартират с друг противник.

"Моето мнение е, че в първата среща не е толкова важно кой е съперник, а как ние ще изглеждаме като домакини, макар и това да е номинално предвид мача в Унгария. За съжаление отново сме там, без публика, но пък е по-добре така, отколкото да почваме като гости пред пълни трибуни с настроени против нас фенове", заяви той.

"Не е важно с кого започваме мачовете, защото така или иначе с всеки отбор ще се срещнем по два пъти. Надявам се, че беларуските любители на футбола ще седнат пред телевизорите, а ние ще се опитаме да ги зарадваме", казва още селекционерът на Беларус, цитиран от by.tribuna.com.

Срещата Беларус - България от група C3 на УЕФА Лига на нациите може да наблюдавате пряко по БНТ 1 и БНТ 3 на 5 септември от 21:45! Студиото преди двубоя започва 45 минути по-рано!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Цоков: Обмисляме замяна на диктовката в НВО за 4. клас с друг тип задача
Министър Цоков: Обмисляме замяна на диктовката в НВО за 4. клас с друг тип задача