НОВИНИ

Селекционерът на Словения Матияж Кек: България е един истински спаринг-партньор

Гледайте приятелската среща Словения - България на живо от 15:30 ч. по БНТ 1 и по БНТ 3!

Снимка: AP / Stas Filippov
bnt avatar logo
от БНТ
17:29, 07.06.2024
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на словенския национален отбор по футбол Матияж Кек говори пред медиите в Любляна за утрешната контролна среща на неговия тим срещу България на стадион "Стожице", но огромна част от репортерите питаха какъв ще бъде съставът на Евро 2024. Днес е крайният срок, в който страните могат да заявяват списъците си, но Кек не даде ясен отговор за точните хора. Той допълни, че групата ще бъде обявена по-късно днес или утре сутринта, тъй като има много въпросителни около хора с контузии.

"Вървим към края на подготвителния цикъл преди европейското първенство. Казвам, че тези подготвителни мачове понякога са много добри за проверка и вникване в текущата форма на футболистите. Тренировките и мачовете ми дават основна информация за това кой може да играе. Дори днешната тренировка ще даде малко отговори кой ще бъде взет предвид за утрешния мач, защото все още има някои контузени“, каза той на пресконференцията в Бърдо.

Кек разкри, че Бенямин Вербич няма да играе срещу българите поради здравословни проблеми, но всички останали трябва да са на разположение.

"Вече казах, че имаме някои играчи с контузии, но няма нищо драстично", каза специалистът и обясни, че няма да разкрива стартовия състав срещу България, но основите на отбора ще бъдат базирани на тренировките, мача с Армения и последния цикъл от пролетта.

"На последната тренировка отпаднаха двама играчи, надявам се днес да няма никой. Но горе-долу съм на мнение, че Словения беше разпознаваема през квалификациите и през мартенския период за мачове и ще остана на тази основа при изграждането на отбора", добави словенският селекционер.

За българите той каза, че ще бъдат истински "спаринг-партньор" и че иска да подобри доста неща в битката с тях.

"Въпреки победата срещу Армения, много неща не бяха добри. Признавам, че играехме за резултат. По-специално искам да кажа, че влизането ни през втората част не беше добро. Стоояхме твърде далеч от съперника, те влизаха твърде лесно в наказателното поле. Имаше тактическо безредие в някои фази на играта. При такава игра няма да сме конкурентоспособни на европейското и не бива да се допуска", обясни треньорът".

След това Кек говори за съперниците на Словения на европейското първенство. Тимът му е в доста тежката група С заедно с отборите на Дания, Сърбия и Англия.

"Имаме начини да се запознаем с противниците. Но искам да подчертая, че най-важните сме си ние. Имаме своите силни страни и можем да отговорим на много предизвикателства. Така че съм спокоен", обясни опитният селекционер.

Гледайте приятелската среща Словения - България на живо от 15:30 ч. по БНТ 1 и по БНТ 3!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борис Бекер: Загрижен съм за следващото поколение германски тенисисти
Борис Бекер: Загрижен съм за следващото поколение германски тенисисти
По-добре късно, отколкото никога
По-добре късно, отколкото никога