НОВИНИ

Селекционерът на Унгария: Въпреки че България не е топ отбор, не бива да се подценява

селекционерът унгария въпреки българия топ отбор бива подценява
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
16:37, 02.11.2023
Чете се за: 04:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на унгарския национален отбор Марко Роси даде интервю, в което коментира предстоящите два двубоя за неговия тим срещу България (16 ноември) и Черна гора (19 ноември), които могат да подпечатат класирането на "маджарите" за Евро 2024.

Унгария се нуждае от само една точка в тези две срещи, за да си гарантира участие на трето поредно европейско първенство, но за нещастие на италианския специалист той няма да може да разчита за мачовете на ключови футболисти като капитанът Вили Орбан, Барнабас Варга и Роланд Салай.

"Варга изигра доста мачове през изминалия период, дебютира в националния отбор през март. Оттогава отбеляза четири гола в седем мача, а откакто е футболист на Ференцварош, много се подобри. Не го казвам само заради головете му, играта му също е невероятна. Играе мачове за европейските турнири, в националния отбор е много редовен. Мускулите му може би не бяха подготвени за такова натоварване. В същото време не обичам да говоря кой липсва, кой не е с нас. Не обичам оправданията, за мен треньорите, които хвърлят вината за поражението в съдията или на терена, просто търсят алиби, оправдания - аз търся решение", заяви Роси.

"Салай също беше в отлична форма, вкарвайки голове както в националния отбор, така и във Фрайбург. Когато направи грешно движение, веднага почувства, че нараняването му е сериозно и определено ще отсъства от битката за известно време. Знам колко важен е националният отбор за него. Няма да е с нас и срещу България, и Черна гора", допълни още селекционерът на унгарците.

Марко Роси сподели още и своите очаквания за гостуването на България, отбелязвайки и назначението на новия наставник Илиан Илиев. Роси бе категоричен, че "лъвовете" не са топ отбор, но въпреки това не бива да бъдат подценявани.

"Не беше добре, че смениха треньора си. Вече се разделиха с треньора си Младен Кръстаич. Последната новина е, че опитният Илиан Илиев ще поеме ръководството на националния отбор. Българите дори нямаха късмет в групата. Достатъчно е да се сетим само за срещата срещу сърбите, когато допуснаха гол в 96-ата минута и така крайният резултат беше равен. Въпреки че не е топ отбор, не бива да се подценява. В София трябва да бъдем разумни дори само защото последния път в Литва можехме да изпитаме от първа ръка какво е, ако не се концентрираме правилно", заяви италианският специалист.

Накрая 59-годишният наставник на Унгария коментира и дали в отбора му вече се считат за сигурни участници на Евро 2024.

"Един от най-успешните италиански треньори Джовани Трапатони казваше, че котката е в торбата, ако сме завързали торбата. Ние трябва да зашием всички конци и тогава ще празнуваме. Най-добре би било да си гарантираме участието – да спечелим тази една точка в София. Но ако не стане, ще имаме право на поправителен у дома с Черна гора", завърши Марко Роси.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветан Ценков и Александър Матеев се изправят на балотаж във Видин
Цветан Ценков и Александър Матеев се изправят на балотаж във Видин
Акция срещу купения вот: Задържаха 24 души от криминалния контингент във Варненско
Акция срещу купения вот: Задържаха 24 души от криминалния контингент във Варненско