НОВИНИ

Семейство от Благоевград от години се бори с теч на мръсна вода в двора им

bnt avatar logo
от БНТ
12:40, 26.07.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

За дългогодишен проблем с теч на мръсна вода сигнализираха собственици на частен имот на улица "Никола Вапцаров" в центъра на Благоевград. От няколко години хората внасят жалби в общинска администрация, но резултат няма.

Жулиета Александрова внася две жалби през 2018 г. за теч на отпадни води в двора на къщата ѝ.

Жулиета Александрова: От горната улица ли е от горния имот ли е, но започна да тече в двора ни мръсна вода, някакви отходни води.

Още преди две години екипи на ВиК-Благоевград извършват проверка на място, в която установяват, че проблемът е вътрешен. Направена е профилактика на уличната канализация.

инж. Росица Димитрова - управител на ВиК-Благоевград: Отзовахме се на място, отново колегите са направили профилактика на мрежата, но тук става въпрос за вътрешен проблем. Констатиран е теч от външна тоалетна на съседен имот.

Съгласно член 12 алинея 3 от общите условия ВиК операторът не поддържа площадковата канализация, което означава, че собствениците сами трябва да решат проблема.

Жулиета Александрова: С една дума проблемът си е наш и ние трябва да копаем при съседите, но ние нямаме право, защото не сме сигурни откъде идва проблемът.

На съседната улица "Коста Босилков" водопроводната мрежа е остаряла и се нуждае от подмяна.

инж. Росица Димитрова: Имаме одобрена инвестиционна програма за 2020 година, която е съгласувана с общината, тази година не, тази улица не е включена в инвестиционната програма на ВИК.

От общинска администрация заявиха за БНТ, че ще направят предписание до собственика на съседния имот за премахване на външната тоалетна или за спиране на ползването ѝ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обновяват книжните фондове на библиотеки и читалища
Обновяват книжните фондове на библиотеки и читалища
Археологическият музей във Варна със забавления за децата през лятната ваканция
Археологическият музей във Варна със забавления за децата през лятната ваканция