НОВИНИ

Семейство с малко дете и бременна съпруга се изолира на яхта

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
09:18, 12.05.2020
Чете се за: 00:58 мин.
Още

Слънце, море и лодка - това може би е най-мечтаната карантина за мнозина. За млада аржентинска двойка обаче, тя вече е реалност.

Констанца, Хуан Мануел и Улисес са семейство, а скоро очакват и нов член на фамилията. От Аржентина са и според предварителните планове, Констанца е трябвало да прекара последните месеци от бременността в родината си.

Пандемията обаче ги заварва във водите край бразилския мегаполис Рио Де Жанейро. Заради затворените граници не могат да се върнат. Решават, че е по-сигурно да останат на яхтата, а не да наемат апартамент в града.

Хуан Мануел Дордал, собственик на лодката: Вирусът е на сушата, не в морето. Пазим се само когато слизаме. Тук, на борда, се чувстваме защитени.

През последните две години лодката се издържа изцяло от туристически пътувания. В профила си в Инстаграм Констанца споделя ежедневието си и има над 60 000 последователи.

Заедно с половината си и 4-годишния Улисес играят на различни игри, рисуват, къпят се в морето и се забавляват.

Последният сезон се оказва много добър за семейството и това им позволява да не се чувстват финансово притеснени.

Исках да родя в Аржентина, но сега това ще се случи в частна клиника в Рио Де Жанейро, казва Констанца.

Констанца Кол, собственик на лодката: Идеята беше да спрем с туристическите пътувания през април и всъщност върнахме гостите си за два месеца. Туристи не могат да се качват на лодката, но ние така или иначе искахме да се насладим на последните месеци от бременността ми, да се порадваме на първите месеци на Рената. Вирусът принуждава хората да останат по домовете си, но те отчаяно искат да са навън. Да се радват на слънцето, на морето. Надявам се, че през октомври ще подновим пътешествията си.

Тримата сме, има слънце, море и надежда - това простичката философия на аржентинската фамилия, която чака не само края на пандемията, но и появата на второто си дете.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Феновете на "Левски" са събрали близо 2 млн. лв. в помощ на отбора
Феновете на "Левски" са събрали близо 2 млн. лв. в помощ на отбора
Няма нови случаи на коронавирус в старческия дом в Благоевград
Няма нови случаи на коронавирус в старческия дом в Благоевград