НОВИНИ

Сенегал победи Бразилия с 4:2 в приятелски мач в Лисабон

сенегал победи бразилия приятелски мач лисабон
bnt avatar logo
от БНТ
10:01, 21.06.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Садио Мане вкара два гола и Сенегал победи Бразилия с 4:2 в приятелски мач по футбол в Лисабон, с което петкратните световни шампиони допуснаха трето поражение в последните си четири международни мача.

Това бе първо поражение на Бразилия с два или повече гола от 2015 насам. Отборът не е допускал четири попадения от унизителната загуба с 1:7 срещу Германия на полуфиналите на световното първенство през 2014.

Лукас Пакета даде преднина на Бразилия в началото на първото полувреме, а Винисиус бе съборен в наказателното поле малко по-късно и главният съдия даде дузпа. Тя обаче бе отменена, след като системата за видеоповторения откри засада в изграждането на атаката.

Хабиб Диало изравни с удар от воле в 22-ата минута, а това попадение даде самочувствие на сенегалците и те отбелязаха още две попадения в началото на второто полувреме. Защитникът Маркиньос вкара в собствената си врата след рикошет от удар на Исмаила Сар, преди Мане да покачи на 3:1 в 55-ата минута.

Маркиньос се реваншира за грешката си с попадение за Бразилия в 58-та минута, но Мане оформи крайния резултат в добавеното време. Нападателят на Байерн Мюнхен вкара от дузпа за нарушение на вратаря Едерсон срещу Николас Джаксън.

Временен треньор на Бразилия в този мач бе селекционерът на националите до 20 години Рамон Менезеш. Местната федерация води активно преговори за поста с италианската легенда Карло Анчелоти.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Контрабанда на десетки питони осуетиха турските власти на границата с България
Контрабанда на десетки питони осуетиха турските власти на границата с България
Кабинетът с пакет от мерки срещу войната по пътищата
Кабинетът с пакет от мерки срещу войната по пътищата