НОВИНИ

Сензацията Съмър Макинтош (ВИДЕО)

Канадката вече може да се похвали с три титли и един сребърен мдал от Олимпийските игри в Париж

Съмър Макинтош
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
10:24, 04.08.2024
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт

Насочваме вниманието ви към канадската сензация Съмър Макинтош. В нейната витрина вече личат три титли и един сребърен медал от Олимпийските игри в Париж.

През целия си живот съм била във водата. От 2 или 3-годишна. Винаги съм обичала чувството да съм във водата и мисля, че затова толкова много обичам плуването. Винаги съм била заобиколена от него, защото и майка ми е била олимпийска плувкиня и като малка ми беше мечта да се занимавам с плуване под някаква форма“ споделя канадката.

„Това, което ми харесва в този спорт в сравнение с останалите е, че въпреки индивидуалността на състезанията, има цял отбор, с който тренираме ежедневно. Всеки ден е изключително приятен, а щафетните състезания правят емоциите още по-силни. Това, което ми харесва най-много в олимпийските игри е единството, което всички страни демонстрират. Всички държави се събират за нещо изключително специално, което се излъчва из цял свят. То някак обединява напълно различни спортове и напълно различни хора. Да бъда в олимпийското село на едва 14 години беше уникално. Невероятно преживяване, от което научих много. Да бъда в подобно състезание, с толкова много други атлети, с които да се състезавам, е преживяване, което никога няма да приемам за даденост“, допълва тя.

Макинтош обръща внимание на това как се стреми да подобри своето представяне.

„Не обичам да си поставям определени цели или времена, които да гоня. Обикновено просто се пускам по течението и търся начини, по които постепенно да подобрявам представянето си, защото това е единственото нещо, което мога да контролирам. Ежедневните тренировки и усъвършенстване на малки детайли, като отделните загребвания или обръщания са това, което ми дава допълнителни секунди или стотни“, казва още плувкинята.

Олимпийските игри за мен са като всяко друго състезание, басейна просто е малко по-дълбок, но все пак е дълъг 50м . Всеки ден тренирам възможно най-усърдно и ще се постарая да се представя, както подобава. Това е всичко, което мога да направя. Разбира се, ще се забавлявам, но ще се опитам да се фокусирам да дам всичко от себе си във всяко плуване и ще гледам да не се разсейвам“, подчерта Макинтош.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуван за каналджийство скочи от третия етаж на РПУ в Димитровград, почина
Арестуван за каналджийство скочи от третия етаж на РПУ в Димитровград, почина