НОВИНИ

Септември и ЦСКА 1948 не се победиха в отложен мач от 3-ия кръг на Първа лига

Символичните домакини продължиха с добрата си форма в последните три срещи, докато "червените" изпуснаха шанс да се доближат до Топ 4.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
19:54, 25.09.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Септември - ЦСКА 1948
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Септември и ЦСКА 1948 завършиха 1:1 в отложен мач от третия кръг на Първа лига на стадион "Локомотив" в "Надежда". Равенството остави гостите на точка от първата четворка, докато домакините продължават добрата си серия, като не губят за трети мач подред.

Възпитаниците на Валентин Илиев започнаха по-добре срещата и стигнаха до първата си възможност да поведат в резултата още в 7-ата минута. Марио Илиевски пропусна две златни възможности, като първо бе изведен сам срещу вратаря, но Димитър Шейтанов изби, а след това северномакедонският национал отправи шут от 8-9 метра, който се отклони от десния страничен стълб.

В 14-ата минута Илиевски прати топката в мрежата на символичните домакини, но попадението бе отменено заради засада.

Две минути по-късно обаче "червените" все пак откриха резултата чрез Бирсент Карагерен, който бе изведен от активния северномакедонец.

Радостта на ЦСКА 1948 обаче изтрая само пет минути. Асен Чандъров изведе Витиньо сам срещу Алекс Божев в 21-ата минута, а бразилецът завърши хладнокръвно ситуацията, за да изравни резултата.

Септември можеше да се оттегли на почивката с аванс от 2:1, след като Неделко Пишчевич позволи на Мартин Моран да му отнеме топката. Той подаде към голмайстора Витиньо, но той нацели напречната греда от 20 метра.

Второто полувреме не предложи много положения пред двете врати, като символичните домакини имаха лек превес, но в 69-ата минута възпитаниците на Валентин Илиев не получиха дузпа при спорна ситуация. Митко Митков изчисти топката с глава във високо вдигнатата ръка на съотборника му Оливейра, но главният съдия Красен Георгиев, нито ВАР арбитърът Васил Минев отговориха на претенциите на "червените".

Септември се придвижи на 14-ата позиция със 7 точки, всички от които дойдоха в последните три срещи на тима, докато ЦСКА 1948 се намира на 7-мо място с 13 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илиян Радулов се класира за втория кръг на турнир в Испания
Илиян Радулов се класира за втория кръг на турнир в Испания
Аферата с америций: Следите на радиоактивните пластини датират още от 2008 година
Аферата с америций: Следите на радиоактивните пластини датират още от 2008 година