НОВИНИ

Септември (София) посреща Левски на "Герена" за Купата

септември софия посреща левски герена купата
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:56, 21.02.2022
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Септември (София) ще посрещне Левски на стадион "Георги Аспарухов" в предстоящия четвъртфинален мач от турнира за Купата на България на 2 март от 17.30 часа. Новината разкри президентът на втородивизионния тим Румен Чандъров пред Дарик радио.

Чандъров сподели, че атмосферата, която публиката на "сините" създаде по време на двубоя с Локомотив (Пловдив) през уикенда, е накарала боса на Септември да предпочете мачът за Купата да се играе на "Герена", а не на стадиона в Бистрица или на Националния стадион "Васил Левски".

"Правим жест. Имаше и други варианти, като стадиона в Бистрица или на "Васил Левски", но прецених, че за моя отбор и най-вече за младите ни футболисти да играят пред пълните трибуните на "Георги Аспарухов", това ще е само от полза за тяхното бъдещо развитие. Като гледах, че онзи ден имаше 15 000 и го реших. Публиката повлия на това решение", разкри Чандъров.

"Договорили сме се с Левски, като и двете страни ще са доволни. Оставихме те да обявят цените. Ако беше на "Васил Левски", трябваше билетите да са скъпи, за да платим наема и щяха да питат, защо съм ги надул така цените. В крайна сметка, обаче, и вълкът сит, и агнето цяло", каза още президентът на Септември.

Той коментира и забраната на БФС двубоят да се играе на "Арена Царско село".

"Нормално е да се ядосаме, защото постоянно променят правилата и правят каквото си искат. От девет кладенеца ти носят вода. На Царско село стадионът е хубав. Малък е, но е хубав. Ще отидем на "Васил Левски", но той е прекалено голям. Не очаквам да бъда атакуван за това свое решение, защото то не е прецедент в българския футбол. Наскоро Хебър домакинства на "Българска Армия" срещу ЦСКА за Купата", заяви Чандъров.

Той сподели, че ще позволи на новото попълнение на тима Валери Божинов да не се радва, ако отбележи гол срещу тима на сърцето му - Левски.

"Разбрах, че Валери Божинов е бил на трибуните на мача Левски – Локомотив Пловдив, сега ще му се отдаде възможност и да бъде на терена и ще му позволя да не се радва, ако вкара победен гол за нас", завърши Румен Чандъров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разхлабват антиковид мерките у нас
Разхлабват антиковид мерките у нас
Стотици са евакуирани във Великобритания заради бурята Франклин
Стотици са евакуирани във Великобритания заради бурята Франклин